Artă în pilotaj! Andreea Grecu, noua vicecampioană a Europei în proba de monobob

213

Articole de la același autor

Performanţă de excepţie pentru sportiva constănţeană Andreea Grecu, eleva profesorului Paul Neagu reuşind să cucerească medalia de argint în proba de monobob din cadrul Campionatelor Europene de la Altenberg (Germania).

Cei mai buni practicanţi ai sporturilor de iarnă şi-au dat întâlnire la Altenberg, staţiunea din Germania fiind gazda ediţiei 2023 a Campionatelor Europene de bob, iar Andreea Grecu a demonstrat că este, la ora actuală, unul dintre cei mai valoroşi piloţi din lume.

Cronometrată cu timpul de 2 minute, 2 secunde, 45 sutimi, constănţeanca a cucerit medalia de argint în proba de monobob, fiind devansată doar de reprezentanta ţării gazdă Laura Nolte (2:01.13). Podiumul a fost completat de o altă sportivă germană, Kim Kalicki (2:02.53), în timp ce campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu s-a clasat pe locul şase (2:05.12).

În clasamentul concursului de Cupă Mondială de la Altenberg, la monobob, primul loc a fost ocupat de Kaillie Humphries (SUA), iar Andreea Grecu a terminat pe şase. 




Româncele au completat seria rezultatelor excelente şi în proba feminină de bob două persoane, în care Andreea Grecu (pilot) şi Teodora Andreea Vlad (împingător) s-au clasat pe locul al patrulea, cronometrate cu timpul de 1 minut, 55 secunde, 95 sutimi. Echipajul german Laura Nolte / Neele Schuten a cucerit laurii continentali, pe podium mai urcând elveţiencele Melanie Hasler şi Nadja Pasternack, medaliate cu argint, şi germancele Kim Kalicki şi Anabel Galander, medaliate cu bronz.

Un alt echipaj românesc, alcătuit din Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu, s-a clasat pe locul şase, iar în concursul de Cupă Mondială, Andreea Grecu şi Teodora Vlad au ocupat locul cinci.

„Andreea este unul dintre cei mai talentaţi sportivi la nivel mondial, la momentul de faţă, indiferent dacă merge la monobob sau bob dublu. Este un rezultat pe care îl aşteptam, cu atât mai preţios cu cât a fost obţinut pe cea mai tehnică şi periculoasă pârtie din lume, care nu iartă nicio greşeală. A arătat stăpânire de sine, a avut două coborâri constante, al doilea start din concurs şi argint la general.

Pentru prima oară în istoria bobului românesc, la această ediţie a Europenelor, am avut, şi la monobob, şi la bob dublu, câte două echipaje în Top 6. Această medalie de argint a adus mult mai multă rezonanţă decât cea câştigată în 2020, la Europenele de la Sigulda. A atras atenţia şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi Ministerului Sportului, şi Federaţiei Române de Bob şi Sanie şi sperăm ca, de acum înainte, Andreea să aibă toate condiţiile pentru a-şi desfăşura activitatea”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul Paul Neagu.

Tehnicianul constănţean a adăugat că se află în continuare în căutarea unei împingătoare de nivel internaţional.

„Facem apel către sportivii de la atletism, dar şi de la alte sporturi de echipă, care nu au o performanţă extraordinară, să vină să încerce bobul, aşa cum se întâmplă în Germania sau Elveţia. Merită, sporturile de iarnă au un farmec aparte”, a transmis tehnicianul constănţean.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Paul Neagu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0325 secunde