CSM Constanţa, ultimul asalt către finala ETTU Europe Cup Women la tenis de masă

180
CSM Constanţa, ultimul asalt către finala ETTU Europe Cup Women la tenis de masă - fond-tenis-masa-csm-1710427360.jpg

Articole de la același autor

La finalul acestei săptămâni, la Constanţa, va avea loc o adevărată sărbătoare a tenisului de masă românesc. Duminică, 17 martie, de la ora 16:00, CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women, contra echipei spaniole Museo de la Almendra Francisco Morales.

Fetele noastre au cedat la limită în meciul tur din semifinale, scor 2-3, iar acum mizează pe cât mai suporteri în tribune pentru a întoarce soarta calificării în favoarea lor. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Alina Mușat, Camelia Mitrofan, Andrea Teglas și Denisa Urîtu alcătuiesc cea mai tânără echipă din competiție, care a reușit deja un parcurs de senzație la prima sa participare în Europe Cup, eliminând formații redutabile precum Girbau Vic (Spania) și ALCL TT Grand Quevilly (Franța), ultima venită din Liga Campionilor.

După evoluția curajoasă din Spania, unde deznodământul a fost pe muchie de cuțit, până în setul decisiv al celui de-al cincilea meci al întâlnirii cu Museo de la Almendra, echipa antrenată de Viorel Filimon și Anamaria Sebe (psiholog Mioara Șincan) poate tranșa pe teren propriu calificarea.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor „Simona Amânar”, iar echipa de pe litoral speră la o prezenţă cât mai numeroasă în tribune.

În meciul tur al sferturilor de finală, atunci când au întâlnit formaţia franceză, fetele de la CSM Constanţa au evoluat în sala de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, acolo unde au avut parte de o atmosferă de vis.

Aproximativ 300 de oameni au creat o atmosferă electrizantă, uneori de-a dreptul incendiară şi le-au purtat pe sportivele constănţene către victorie.

CSM Constanţa speră că oraşul se va mobiliza şi de această dată şi că Sala Sporturilor va fi plină ochi pentru a asista la un adevărat spectacol.

Având în vedere că în Spania a pierdut doar cu scorul de 2-3, acum CSM Constanţa este favorită la calificarea în marea finală.

Toată baza stă în Elena Zaharia, cea care este învăţată cu marile meciuri, dar şi în celelalte componente ale echipei.

Sora Elenei Zaharia, Alina Muşat, practică de obicei un joc foarte bun şi solid şi poate face diferenţa în momentele importante ale meciului.

România are o reprezentantă în semifinalele celei de-a doua competiţie europene ca valoare şi aceea este din Constanţa, ceea ce nu ne poate face decât mândri.

Dacă va ajunge în ultimul act CSM Constanţa va juca împotriva uneia dintre echipele Budaorsi din Ungaria şi Mirandela, din Portugalia.

În manşa tur, unguroaicele s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-1 şi sunt mari favorite la calificarea în ultimul act.

Aşadar, vorbim despre CSM Constanţa şi despre fabrica de tenis de masă pe care Viorel Filimon a creat-o la malul mării. Rămâne de văzut dacă fetele noastre vor aduce duminică bucurie în sufletele tuturor constănţenilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6797 secunde