Elisabeta Lipă: „Vom iniţia o HG prin care federaţiile să poată achiziţiona materiale sportive”

224
Elisabeta Lipă: „Vom iniţia o HG prin care federaţiile să poată achiziţiona materiale sportive” - lipa-materiale-1700657553.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, marţi, la Forumul de evaluare a potenţialului olimpic al COSR, că va iniţia o Hotărâre de Guvern prin care federaţiilor naţionale să li se permită achiziţia de materiale sportive, acest lucru fiind limitat în acest moment prin Ordonanţa de Urgenţă privind aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Vom iniţia o procedură, HG sau memorandum, pentru că ştiţi foarte bine că avem acele ordonanţe de asumare de tăieri, şi pe partea de logistică federaţiile au nevoie de materiale sportive, care la ora actuală sunt nu interzise, ci, conform acestor ordonanţe, nu se pot achiziţiona. Vom încerca să promovăm un HG sau un memorandum prin care Guvernul să deblocheze această activitate atât de necesară federaţiilor pentru a susţine sportivii în pregătirea lor în drumul către medalii”, a declarat Lipă.

Oficialul ANS a precizat că va găsi înţelegere la premierul Marcel Ciolacu şi la reprezentanţii Secretariatului General al Guvernului.

„Am promis acest lucru şi se va rezolva pentru că înţelegere la premier şi la SGG există şi înţeleg nevoia de materiale într-un an olimpic. Încercăm să facem tot ce este posibil ca sportivii să nu ducă lipsă de nimic în acest proces de pregătire până la Jocurile Olimpice. Vorbim despre 60 de sportivi calificaţi, dintre care 44 de la canotaj, şi 16 de la restul disciplinelor. Ar trebui să calificăm mai mulţi anul viitor decât anul acesta. Îmi doresc enorm ca echipa de handbal să se califice pentru că au demonstrat că sunt în stare”, a mai adăugat Elisabeta Lipă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4744 secunde