Liga Naţională de baschet feminin, etapa a 10-a

Lidera clasamentului! CSM Constanţa a dominat bătălia sub panou şi s-a impus în derby-ul de la Arad

328
Lidera clasamentului! CSM Constanţa a dominat bătălia sub panou şi s-a impus în derby-ul de la Arad - 1-1705832554.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CSM Constanţa îşi continuă parcursul fără greşeală în campionat. Formaţia de pe litoral a obţinut, în week-end, la Arad, o victorie categorică pe terenul medaliatei cu bronz, graţie unui sfert secund şi a celui de final în care a prestat un joc în mare viteză şi extrem de eficient.

Kristina Higgins a fost MVP-ul derby-ului etapei a 10-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, dintre FCC Baschet UAV Arad şi CSM Constanţa, încheiat cu victoria fetelor de la malul mării, scor 78-62 (18-22, 30-13, 14-15, 16-12). Americanca a terminat în „double-double”, fiind cea mai bună marcatoare de pe teren - 17 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă şi un blocaj.

O partidă în care CSM Constanţa a condus la pauză ostilităţile graţie şi coordonatoarei Annemarie Gödri-Părău: mai mult de jumătate din assist-urile echipei i-au aparţinut!

Diferenţa a făcut-o rotaţia echipei, acolo unde antrenorii Constanţei au fost inspiraţi în schimbări, gestionând timpul eficient şi dând timp de odihnă fetelor pentru ca mai apoi să revină în teren, situaţie în care CSM a avut 28 de puncte marcate de către baschetbalistele care au intrat în joc de pe bancă, comparativ cu două puncte înscrise de „banca” gazdelor.

Cea mai mare diferenţă pe tabelă a fost de 19 puncte în favoarea Constanţei, care şi-a dominat adversara sub panou, având 34 de puncte înscrise faţă de 12 ale gazdelor.

Sigrid Koizar a încheiat cu 16 puncte, şapte recuperări, Gabriela Mărginean - 13 puncte şi opt recuperări, Andela Delic - 11 puncte şi şase recuperări, iar Annemarie Gödri-Părău - nouă puncte, trei recuperări şi opt pase decisive. Dragana Zivkovic a revenit după o perioadă destul de lungă marcată de o accidentare la umăr şi a contribuit cu şase puncte şi o recuperare, celelalte marcatoare fiind Laura Vaida - patru puncte, trei recuperări şi Gabriela Irimia - două puncte, două recuperări. Din lot au mai făcut parte Alina Podar - două pase decisive, Ioana Ghizilă, Bianca Fota şi Denisa Fota.

„A fost un meci în care ne-am bucurat să le revedem pe Nicolett Orban, chiar şi în tribune, jucătoarea noastră fiind în recuperare, acasă la Oradea, după o operaţie la ligamentele genunchiului, dar şi pe fosta noastră jucătoare Alexandra Robotin, originară din Arad.

Mulţumim tuturor celor care au fost la sală şi ne-au susținut, dar şi celor de acasă!”, au transmis reprezentanţii CSM Constanţa.

XXX

Alte rezultate ale rundei: CSM Târgu Mureş - CS Rapid Bucureşti 90-84, CSTBv CSU Olimpia Braşov - CSM Târgovişte 54-66.

În clasament, CSM Constanţa ocupă locul întâi, cu 18 puncte, urmată, în ordine, de FCC Baschet UAV Arad (17 p) şi ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe (16 p).

Etapa viitoare, duminică, 28 ianuarie, CSM Constanţa va înfrunta, la Sala Sporturilor, pe CSM Târgu Mureş. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5188 secunde