Simona Halep, mesaj misterios înainte de aflarea verdictului în cazul scandalului de dopaj

235
Simona Halep, mesaj misterios înainte de aflarea verdictului în cazul scandalului de dopaj - fond-halep-mesaj-1689614458.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep (31 de ani, locul 54 WTA) a postat un mesaj cu substrat înaintea verdictului în procesul pentru dopaj! Au trecut mai bine de două săptămâni de la audierea sportivei, iar decizia poate veni dintr-un moment în altul.

Simona Halep a realizat care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață, nemaifiind preocupată de partea materială. „Simo” a pierdut mulți bani în cele nouă luni de suspendare provizorie, însă mai mult decât recuperarea pagubelor își dorește să se bucure din nou de tenis.

În timp ce așteaptă cu sufletul la gură decizia în cazul de dopaj, Simona Halep a distribuit un mesaj grăitor: „Ceea ce ai, toți pot avea, dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi!”.

Simona Halep a avut multe de îndurat în ultimele luni, acuzând Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) că îi „omoară” reputația. Halep a fost nemulțumită de amânările repetate ale procesului, care a avut loc abia la sfârșitul lunii iunie.

Consecințele amânărilor repetate ale procesului sunt devastatoare! Simona Halep va rămâne fără niciun punct și va părăsi clasamentul WTA, ținând cont că nu s-a putut înscrie la Openul Canadei (4 – 13 august), unde trebuia să își apere trofeul.

Ilie Năstase a afirmat că Simona Halep este o victimă a organismelor de conducere ale tenisului, iar primul lider ATP a vorbit despre pierderile financiare suferite de constănțeancă: „Asta nu știu, și eu am fost acuzat de rasism când a fost cu Serena Williams, dar noi, eu și cu domnul Țiriac, ne-am dus peste ei și am rezolvat problema. Cred că avocații au întârziat foarte mult, trebuia să se ducă la acel tribunal independent. Au lungit-o, nu știu cât îi dă (n.red. despre eventuala perioadă de suspendare). De când e (n.red. – suspendată)? Din septembrie. În lunile astea câte turnee a pierdut și câți bani a pierdut? Pe cine dă ea în judecată acum? Pe tribunal, pe mama tribunalului? Că nu știu. Zic și eu. Avem răbdare să vedem decizia finală, că noi ne grăbim. Eu nu știu, nu mă pricep, pe timpul nostru nu existau astea (n.red. – despre chestiunile ce țin de acel pașaport biologic). Drogul de pe timpul nostru era un lichid roșu, vin roșu. Dintr-un pahar te îmbătai. Astea sunt destul de recente față de când jucam noi”, a spus Ilie Năstase, la ProSport Live.

Din fericire, România are în continuare reprezentante în top 100. Irina-Camelia Begu a coborât un loc, Sorana Cîrstea a urcat cinci poziţii, Ana Bogdan a reuşit un salt de opt trepte, iar Simona Halep a mai coborât un loc, fiind acum pe poziția 55 (1000 puncte).

Simona Halep nu a primit decizia în termen de două săptămâni de la audiere, așa cum preciza regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), din cauza complexității cazului de dopaj. Româncei i se aduc două acuzații: dopaj cu roxadustat și nereguli în pașaportul biologic. În aceste condiții, organizatorii turneului WTA 1000 Canadian Open, care va avea loc la Montreal în acest an (competiția alternează între orașele Toronto și Montreal), au luat o decizie inevitabilă. Halep a fost scoasă de pe lista jucătoarelor, primind interzis să își apere trofeul câștigat după 6-3, 2-6, 6-3 în finala cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4955 secunde