Superliga îşi aşteaptă campioana. O radiografie succintă a sezonului regulat

176
Superliga îşi aşteaptă campioana. O radiografie succintă a sezonului regulat - fond-superliga-1678717362.jpg

Articole de la același autor

Sezonul regulat din Superliga a luat sfârşit, iar calculele sunt unele de-a dreptul „nebune”. Echipa fanion a Constanţei, FC Farul, a încheiat competiţia pe primul loc, cu 64 de puncte şi va ataca meciurile din play-off din postură de lider.

Odată cu această performanţă, formaţia patronată şi antrenată de Gheorghe Hagi a devenit o „nucă tare” pentru toate echipele şi s-a înscris oficial la lupta pentru cucerirea titlului de campioană a României.

Misiunea nu va fi, însă, una uşoară. În coasta „marinarilor” stă CFR Cluj, campioana ultimelor 5 ediţii de campionat. Mai mult decât atât, FCSB este pe val şi se află într-o revenire de formă fantastică.

O formaţie care oficial nu are antrenor care să deţină Licenţa PRO, iată că vine tare din urmă şi după ultima victorie obţinută împotriva celor de la Sepsi Sfîntu Gheorghe „roş-albaştrii” au un moral de invidiat.

Pe de altă parte, patronul Gigi Becali face valuri la televizor şi promite zilnic că va aduce un antrenor cu experienţă, însă gurile rele spun că echipa este antrenată din umbră de Mihai Pintili sau de preparatorul fizic, Lucian Filip.

Universitatea Craiova este şi ea periculoasă şi nu va ceda lupta la titlu atât de uşor. Oltenii pot avea chiar două echipe în play-off, asta în cazul în care cealaltă echipă din Craiova, patronată de Adrian Mititelu, va accede în primele şase echipe ale campionatului. Pentru a se întâmpla acest lucru oltenii trebuie să treacă în ultimul meci de Sepsi. Este practic o rejucare a partidei care în urmă cu aproximativ o lună a fost întreruptă din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor „alb-albaştrii”.

O altă echipă spectaculoasă care va juca în play-off-ul Superligii este Rapid Bucureşti. Giuleştenii au de partea lor o galerie cum mulţi ar vrea să aibă. La fiecare partidă aceştia provoacă o atmosferă incendiară şi îi poartă pe umeri pe favoriţii lor.

În play-out vor avea loc meciuri interesante şi crâncene pentru că există mai multe echipe care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Echipe de tradiţie cum ar fi Universitatea Cluj sau Petrolul Ploieşti conduc acest play-out, însă nu vor avea o misiune uşoară.

În subsolul clasamentului lupta este una incredibilă. CS Mioveni, FC Argeş, UTA Arada dar şi Chindia Târgovişte pot ajunge în Liga a Doua dacă nu sunt atente.

La Mioveni lucrurile s-au schimbat puţin după venirea pe banca tehnică a lui Nicolae Dică, fostul mare jucător şi apoi antrenor al celor de la FCSB.

Dică i-a resuscitat pe elevii săi şi a reuşit câteva rezultate impresionante. FC Argeş trece printr-o perioadă dificilă mai ales după plecarea antrenorului Marius Croitoru.

Suporterii nu mai au răbdare cu jucătorii şi la multe meciuri jucate pe stadionul „Nicolae Dobrin” i-au huiduit pe aceştia şi i-au apostrofat.

FC Botoşani şi Hermannstadt se menţin la mijlocul play-out-ului, deci nu au mari emoţii. Lupta va fi una destul de strânsă pentru locul 7, cel care va duce la un baraj pentru participarea în cupele europene.

Rămâne de văzut cine va fi campioana Superligii dar şi cine va cădea pe a doua scenă a fotbalului românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6923 secunde