Australia oferă finanţare pentru a proteja Marea Barieră de Corali

153
Australia oferă finanţare pentru a proteja Marea Barieră de Corali - australiacorali-1647957295.jpg

Articole de la același autor

Australia a promis o finanţare de 63 de milioane de dolari australieni (46,5 milioane de dolari americani) pentru programe ştiinţifice şi de cercetare privind infrastructura necesară pentru a proteja Marea Barieră de Corali, a anunţat marţi guvernul acestei ţări, informează DPA.

„Poziţia de lider a Australiei în ceea ce priveşte administrarea recifelor şi ştiinţa recifelor este inegalabilă şi această nouă investiţie ne va asigura că noi vom continua să fim deschizători de drumuri”, a declarat prim-ministrul australian Scott Morrison.

Noul pachet de finanţare va stimula considerabil capacităţile ştiinţifice ale Institutului Australian de Ştiinţe Marine (AIMS), care studiază Marea Barieră de Corali fără întrerupere de aproximativ 35 de ani.

Investiţia le va permite cercetătorilor marini din Australia să îşi ducă studiile la un nou nivel, a adăugat premierul Scott Morrison.

Prim-ministrul australian, un vechi susţinător al industriei cărbunelui, a fost criticat pentru politicile sale de combatere a efectelor generate de schimbările climatice. Luni, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că Australia este "un stat opozant", după ce premierul Morrison a refuzat să crească obiectivele ţării sale privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2030.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2008 secunde