Directorii de la companiile lui Elon Musk sunt îngrijorați că miliardarul ar consuma droguri

297
Directorii de la companiile lui Elon Musk sunt îngrijorați că miliardarul ar consuma droguri - elon-1704647558.jpg
După ce Elon Musk a sosit cu aproape o oră întârziere la o ședință cu toți angajații de la SpaceX, divagând și vorbind greșit timp de aproximativ 15 minute înainte ca ședința să fie preluată de președintele producătorului de nave spațiale, directorii companiei s-au arătat îngrijorați în privat dacă Musk nu cumva se droghează, potrivit The Wall Street Journal.


Publicația a relatat că Musk a fost neobișnuit de incoerent atunci când a urcat pe scenă în fața angajaților săi de la SpaceX pentru a discuta despre dezvoltarea prototipului Big Falcon Rocket al companiei, unul dintre directori descriind evenimentul pentru publicație ca fiind "fără sens", "dement" și "demențial".
Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a fost nevoit să îi ia locul lui Musk și să preia conducerea ședinței, potrivit The Journal.


Consumul de droguri al lui Musk, care include LSD, cocaină, ecstasy și ketamină, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, se află în centrul unei anchete ample a WSJ, care detaliază modul în care directorii de la mai multe companii ale miliardarului s-au luptat să gestioneze consumul de substanțe și comportamentul neadecvat al acestuia.


Utilizarea de către miliardarul Elon Musk a unor medicamente psihedelice precum ketamina pentru a trata depresia a fost subiect de știri anul trecut.


De exemplu, la o petrecere pe care a dat-o în Los Angeles în 2018, a luat mai multe tablete. În anul următor, a folosit „ciuperci magice“ la o petrecere din Mexic. El și fratele său, Kimbal Musk, au folosit ketamină în scop recreativ în 2021, în timp ce participau la o petrecere la o casă Art Basel din Miami. Împreună cu Steve Jurvetson, un fost membru al consiliului de administrație al Tesla și actualul șef SpaceX, a consumat droguri ilicite.


Conform WSJ, Linda Johnson Rice, fost director la Tesla, a devenit atât de furioasă din cauza comportamentului miliardarului și a consumului de droguri, încât a decis să nu candideze pentru realegerea în consiliul de administrație al producătorului de vehicule electrice în 2019.


Cu toate acestea, avocatul lui Musk, Alex Spiro, a declarat că acesta este "testat în mod regulat și aleatoriu pentru droguri la SpaceX și nu a picat niciodată un test".


Trebuie remarcat faptul că orice formă de utilizare ilegală a drogurilor ar încălca reglementările corporative atât la SpaceX, cât și la Tesla, pe lângă faptul că ar încălca contractele federale. De asemenea, ar pune sub semnul întrebării rolul de lider al lui Musk la Tesla, companie listată la bursă, unde consiliul de administrație are sarcina de a monitoriza managementul în numele acționarilor.


La SpaceX, unde consumul ilicit de droguri ar putea pune în pericol contractele guvernamentale de miliarde de dolari de care se bucură contractorul din domeniul apărării din cauza reglementărilor federale, informațiile din WSJ despre consumul de droguri al lui Musk pun în pericol aproape 1.000 de miliarde de dolari în active deținute de investitori, aproximativ 13.000 de locuri de muncă și viitorul programului spațial american.


Mulți membri ai consiliului de administrație al Tesla și-au exprimat între ei îngrijorarea cu privire la presupusul consum de droguri al directorului general, dar nu au făcut niciun comentariu care să fie inclus în procesele-verbale ale ședințelor sau pe ordinea de zi oficială a consiliului. Anumiți directori, cum ar fi Robyn Denholm, actualul președinte al consiliului de administrație al Tesla, l-au abordat pe Kimbal Musk, membru al consiliului de administrație atât al Tesla, cât și al SpaceX la începutul anului 2022, solicitând asistență cu privire la comportamentul lui Musk, fără a recurge la folosirea cuvântului "droguri", conform raportului.


Executivii nu au identificat încă motivul comportamentului neobișnuit al lui Musk, inclusiv a tweet-ului său din 2018 despre planurile de a privatiza Tesla. Unii îl atribuie consumului de droguri, în timp ce alții spun că este vorba de lipsa sa cronică de somn, despre care miliardarul tot vorbește.
Musk a declarat în mai multe rânduri că a dormit în mod regulat în birourile Tesla și X și că trimitea e-mailuri directorilor companiei în mijlocul nopții. El a adăugat că lucrează aproape non-stop și că "vacanță", pentru el este "un cuvânt puternic".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.45 secunde