Eurodeputaţii solicită ratificarea Convenţiei de la Istanbul de către UE

94
Eurodeputaţii solicită ratificarea Convenţiei de la Istanbul de către UE - 1-1676541309.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană ar trebui să ratifice cât mai curând posibil Convenţia de la Istanbul privind combaterea violenţei împotriva femeilor, a solicitat Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, transmite agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie în această privinţă, cu 469 voturi pentru, 104 voturi împotrivă şi 55 de abţineri.

Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi violenţei în familie, cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul, este primul text juridic cu caracter coercitiv la nivel european în acest domeniu.

Potrivit eurodeputaţilor, această convenţie rămâne cel mai important instrument pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. Una din trei femei din Uniunea Europeană - ceea ce înseamnă în total 62 de milioane de femei - a fost victima violenţelor fizice sau sexuale, situaţia care face necesară ratificarea documentului de blocul comunitar.

Parlamentul European condamnă încercările din unele state membre UE de a revoca măsurile luate deja pentru aplicarea Convenţiei de la Istanbul şi le cere să pună în aplicare integral prevederile acesteia.

De asemenea, eurodeputaţii susţin că justiţia penală trebuie să facă parte din răspunsul cuprinzător la violenţa bazată pe gen şi că răspunsul UE ar trebui să includă prevenirea, protecţia şi punerea sub acuzare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde