Grecia restituie Iranului țițeiul confiscat la cererea SUA din petrolierul rusesc Pegas

115
Grecia restituie Iranului țițeiul confiscat la cererea SUA din petrolierul rusesc Pegas - greciapetrol-1659018551.jpg
Curtea Supremă a Greciei a autorizat restituirea petrolului iranian confiscat la cererea Statelor Unite din petrolierul rusesc Pegas.

Curtea a respins un recurs al unei companii maritime cu sediul la Atena, Times Navigation, care a efectuat operaţiuni de descărcare a ţiţeiului brut din petrolierul Lana, se pare că la cererea Departamentului american de Justiţie. Contactată de AFP, Times Navigation nu a răspuns deocamdată, scrie Agerpres.


Autorităţile elene au sechestrat la 19 aprilie în largul insulei Evia petrolierul rusesc Pegas, redenumit câteva zile mai târziu Lana, pe baza sancţiunilor europene legate de războiul din Ucraina. Potrivit informaţiilor de la acea vreme, nava transporta 115.000 de tone de petrol iranian.


Autorităţile elene au anunţat ulterior că nava şi echipajul acesteia vor fi eliberate. În schimb, petrolul a fost reţinut la cererea Departamentului american de Justiţie şi a fost demarat un proces de transfer al încărcăturii către o navă închiriată de Statele Unite.Pagina a fost generata in 0.3253 secunde