Iranul prelungeşte eliberarea temporară a americanului Siamak Namazi

94
Iranul prelungeşte eliberarea temporară a americanului Siamak Namazi - iranprelungeste-1665315680.jpg

Articole de la același autor

Iranul a prelungit eliberarea temporară a unui cetăţean american pus în libertate la începutul săptămânii, a declarat fratele său, exprimându-şi speranţa că aceasta va deveni permanentă, notează AFP.

Siamak Namazi, un om de afaceri iraniano-american de 51 de ani, a fost arestat în octombrie 2015. Tatăl său, fostul funcţionar al UNICEF Baquer Namazi, 85 de ani, a fost reţinut în anul următor, când a călătorit în Iran pentru a cere eliberarea lui Siamak.

Baquer Namazi, care a fost iertat în 2020 de la ispăşirea pedepsei din motive medicale, a fost autorizat miercuri să părăsească Iranul pentru a merge la Abu Dhabi, unde să urmeze un tratament.

Fratele lui Siamak, Babak Namazi, a declarat, sâmbătă, că autorităţile iraniene i-au acordat fratelui său încă o permisie de trei zile şi că speră ca aceasta să fie prelungită.

„Sperăm şi ne rugăm să i se acorde în curând libertate deplină, astfel încât familia noastră să se poată reuni în sfârşit”, a scris Babak.

El a adăugat că tatăl său, contrar recomandărilor medicilor săi iranieni, nu va fi supus deocamdată unei intervenţii chirurgicale pentru a îndepărta un blocaj al arterei carotide stânga care îi pune viaţa în pericol, ci va încerca în schimb să urmeze tratamentele alternative recomandate de către echipa medicală de la Abu Dhabi.

Cel puţin încă doi cetăţeni americani sunt reţinuţi în prezent în Iran: Emad Sharqi, un investitor condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj, şi Morad Tahbaz, care are şi cetăţenie britanică şi a fost pus în libertate provizorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3072 secunde