Lukaşenko declară că există arme nucleare pentru toţi, într-o referire la ţările postsovietice

124
Lukaşenko declară că există arme nucleare pentru toţi, într-o referire la ţările postsovietice - 1-1685347929.jpg
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că, dacă o altă ţară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ar exista arme nucleare pentru toţi, transmite agenţia Reuters.

Rusia a avansat, săptămâna trecută, în ceea ce priveşte planul său de desfăşurare de arme nucleare tactice în Belarus, prima desfăşurare de către Kremlin a unor astfel dispozitive în afara Rusiei de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, suscitând îngrijorări în Occident.

Într-un interviu transmis de televiziunea de stat rusă, Lukaşenko, cel mai fidel aliat dintre vecinii Rusiei al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că trebuie înţeles din punct de vedere strategic că Minskul şi Moscova au o ocazie unică de a se unifica.

„Nimeni nu este împotriva Kazahstanului şi altor ţări care au aceleaşi relaţii strânse ca şi noi cu Federaţia Rusă”, a spus Lukaşenko. „Dacă cineva este îngrijorat, atunci este foarte simplu: să se alăture Uniunii Statale dintre Belarus şi Rusia. Asta e tot: vor exista arme nucleare pentru toată lumea”, a afirmat preşedintele belarus, adăugând că acesta este punctul său de vedere, nu al Rusiei.

Rusia şi Belarus fac parte în mod oficial dintr-o Uniune statală, o uniune şi alianţă fără frontiere între cele două foste republici sovietice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.596 secunde