Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special în privinţa diamantelor

146
Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special în privinţa diamantelor - 1-1684480990.jpg

Articole de la același autor

Marea Britanie a anunţat, vineri, 19 mai, noi sancţiuni împotriva sectorului minier al Rusiei ce vizează importurile de aluminiu, diamante, cupru şi nichel, în încercarea de a restrânge capacitatea Moscovei de a finanţa războiul pe care l-a declanşat în Ucraina, informează agenţia AFP.

„După cum arată sancţiunile anunţate, G7 rămâne unit în faţa ameninţării din partea Rusiei şi ferm în sprijinul său pentru Ucraina”, a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak, în marja summitului G7, care a început vineri la Hiroshima.

Rusia a exportat diamante în valoare estimată de 4-5 miliarde de dolari în 2021.

Şefii de stat şi de guvern din G7 urmează să discute o serie de noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv măsurile SUA de a adăuga pe lista neagră 70 de entităţi ruseşti şi străine.

Liderii celor mai puternice şapte economii ale lumii, reuniţi la Hiroshima până duminică, ar urma, de asemenea, să se concentreze asupra întăririi sancţiunile existente şi să lupte împotriva eludării acestora, să restricţioneze accesul Moscovei la sistemul financiar internaţional şi să se angajeze să îngheţe activele ruseşti până la la sfârşitul războiului din Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2075 secunde