ONU: Bombardamentele asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya ar putea fi crime de război

226
ONU: Bombardamentele asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya ar putea fi crime de război - 1-1698917142.jpg

Articole de la același autor

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a declarat că bombardarea de către Israel a taberei de refugiaţi palestinieni de la Jabaliya din Fâşia Gaza ar putea constitui crimă de război, transmite agenţia AFP.

„Având în vedere numărul mare de victime civile şi amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporţionate care ar putea echivala cu crime de război”, a transmis Înaltul Comisariat.

Israelul a bombardat de două ori tabăra de refugiaţi de la Jabaliya, marţi şi miercuri, provocând pagube materiale semnificative în acest teritoriu foarte dens populat şi provocând de fiecare dată câteva zeci de morţi în rândul civililor.

Israelul a explicat că a vizat un comandant Hamas, Ibrahim Biari, prezentat ca fiind unul din responsabilii atacului sângeros al mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie din Israel. Aceste atacuri fără precedent au provocat peste 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene. Israelul a răspuns imediat cu artilerie şi bombardamente aeriene intense şi neîncetate asupra Fâşiei Gaza. Potrivit Hamas, acestea au provocat aproape 8.800 de decese în rândul populaţiei palestiniene, inclusiv 3.648 de copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2678 secunde