Partidul pro-kurd şi-a prezentat propriul candidat la primăria Istanbulului

121
Partidul pro-kurd şi-a prezentat propriul candidat la primăria Istanbulului - 1-1707644168.jpg

Articole de la același autor

Partidul pro-kurd DEM şi-a prezentat propriul candidat la primăria Istanbulului, cu riscul ca, în urma alegerilor municipale prevăzute să aibă loc la sfârşitul lui martie, acest mare oraş să nu mai rămână în mâinile opoziţiei, care îl cucerise în 2019, informează agenţia AFP.

Partidul DEM, a treia forţă politică din Turcia, l-a sprijinit în acel an pe candidatul CHP, principalul partid de opoziţie, în faţa partidului islamo-conservator AKP al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Meral Danis Bestas, deputat de Erzurum, va fi candidatul partidului la Istanbul, a anunţat în faţa presei purtătoarea de cuvânt a Partidului Egalităţii popoarelor şi democraţiei (DEM), Aysegul Dogan.

În vârstă de 56 de ani, Meral Danis Bestas a lucrat multă vreme ca avocat specializat în drepturile omului, înainte de a fi aleasă de patru ori deputat al partidului pro-kurd, din 2015 încoace.

Potrivit unui sistem de co-preşedinţie inspirat de la Verzii germani, în vigoare pentru toţi parlamentarii din partid, Murat Cepni, fost deputat, va fi co-candidatul lui.

„Suntem o mişcare politică destul de puternică şi experimentată pentru a nu ne limita la a face să câştige sau să piardă alte formaţiuni”, a declarat Aysegul Dogan pentru a justifica decizia partidului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5442 secunde