Pentagonul anunţă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina

222
Pentagonul anunţă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina - pentagonul-1648997134.jpg
Pentagonul va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite agenţia AFP, consultată de Agepres.

„Statele Unite au angajat deja peste 2,3 miliarde de dolari în asistenţă militară pentru Ucraina de când administraţia Biden a preluat mandatul, din care peste 1,6 miliarde de dolari în asistenţă militară după invazia neprovocată şi premeditată din partea Rusiei”, a spus John Kirby.

Noul pachet de asistenţă include sisteme de rachete ghidate prin laser, drone kamikaze Switchblade, precum şi drone uşoare de tip Puma.

„Această decizie subliniază angajamentul neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în sprijinul campaniei sale eroice de respingere a războiului decis de Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby.

Preşedintele american Joe Biden a discutat, miercuri, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre capacităţi militare suplimentare necesare pentru a ajuta armata Ucrainei să îşi apere ţara. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6007 secunde