Premierul ucrainean cere Germaniei să livreze Kievului tancuri de luptă moderne

87
Premierul ucrainean cere Germaniei să livreze Kievului tancuri de luptă moderne - premierucraina-1662134136.jpg

Articole de la același autor

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat Germania să-i livreze Kievului tancuri de luptă moderne, pentru a ajuta forţele armate ucrainene să lupte împotriva invaziei ruse, informează dpa.

Este necesară o schimbare de filosofie în ceea ce priveşte livrările de arme pentru Ucraina, a spus Şmîhal, înaintea vizitei sale la Berlin pe care o va întreprinde la sfârşitul acestei săptămâni.

Kievul aşteaptă ca SUA să-i livreze tancuri Abrams, iar Germania, tancuri Leopard 2, care pot fi utilizate pe câmpul de luptă, a precizat premierul ucrainean.


Livrările directe de tancuri de luptă şi de vehicule de infanterie de luptă pentru Ucraina rămân un subiect tabu în Germania, unde populaţia este de obicei precaută cu privire la orice formă de intervenţie militară externă.

Nicio ţară din NATO nu a livrat până acum astfel de sisteme de arme Ucrainei. Şmîhal este aşteptat să sosească la Berlin sâmbătă şi va fi primit de cancelarul german federal Olaf Scholz duminică.

El va fi oficialul de cel mai înalt rang care vizitează Berlinul de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu şase luni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6328 secunde