Kievul, lovit de rachete în timpul vizitei șefului ONU. Zece oameni au fost răniți

84
Kievul, lovit de rachete în timpul vizitei șefului ONU. Zece oameni au fost răniți - fondkievlovit-1651236567.jpg

Articole de la același autor

Rachetele lansate joi către Kiev de soldații lui Vladimir Putin au vizat și zone rezidențiale, deși aceștia au spus că ținta ar fi fost o fabrică de armament. Imaginile surprinse în timpul atacului arată blocuri lovite de rachete și dezastrul lăsat în urmă de proiectile. Zece oameni au fost răniți și alți cinci recuperați dintre ruinele clădirilor lovite.

Căutările continuă în speranța că vor fi găsiți supraviețuitori. Nu mai puțin de cinci rachete au țintit capitala Ucrainei în timp ce în oraș se aflau secretarul general al ONU și premierul Bulgariei. Ambii oficiali străini
 

s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski la doar trei kilometri de locul în care au căzut proiectilele Kalibr.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că zece militari ruși au fost identificați deja ca suspecți în cazul crimelor de la Bucha. El a precizat că numele de familie ale suspecților sunt cunoscute și s-a stabilit ce au făcut, relatează CNN.

Zelenski a spus că ancheta privind crimele comise de militarii ruși este în curs de desfășurare, dar că primii zece militari ruși din brigada 64 de pușcași motorizați a Forțelor Terestre Ruse au fost puși sub acuzare.


„Cunoaștem toate detaliile despre ei și acțiunile lor. Și îi vom găsi pe toți. La fel cum îi vom găsi pe toți ceilalți huligani ruși care au ucis și torturat ucraineni. Care au chinuit poporul nostru. Care au distrus case și infrastructura civilă din Ucraina”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său video de joi seară transmis pe rețelele sociale.


Cei zece soldaţi ruşi au fost inculpaţi, joi, pentru presupuse crime de război comise la Bucha. Ei vor fi căutaţi, a anunţat Biroul procurorului general al Ucrainei pe contul de Telegram.


La rândul său, procurorul general ucrainean Irina Venediktova a publicat joi, pe pagina sa de Facebook, lista cu numele și fotografiile celor zece soldați ai Brigăzii 64 suspectați de încălcarea legilor războiului și torturarea civililor.

Ucrainenii din satul Demydiv, aflat la nord de Kiev, au aplicat o tactică neobișnuită pentru a împiedica un asalt al tancurilor rușilor asupra capitalei. Chiar a doua zi de la invazie, ei au deschis un baraj din apropiere și au inundat localitatea și zonele din vecinătate pentru a-i opri pe ruși, potrivit unui reportaj realizat de The New York Times. La două luni de atunci, oamenii încă au apă în case, dar spun că a fost cea mai bună decizie pe care ar fi putut-o lua.
 

Prin deschiderea barajului din apropiere, s-a creat o mlaștină care a făcut imposibilă trecerea tancurilor rusești. Astfel, armata ucraineană a câștigat timp prețios în consolidarea apărării Kievului.


Apele care s-au revărsat în Demydiv au făcut ravagii pe teritoriul ucrainean, iar oamenii s-au confruntat cu inundații severe, care în alte circumstanțe ar fi fost văzute ca o catastrofă. De data aceasta însă, a fost o decizie care a dus la o victorie tactică. Din cauza mlaștinii create și a câmpurilor inundate, asaltul tancurilor rusești a fost oprit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.2608 secunde