Preşedinta Katalin Novak revocă cetăţenia ungară în cazul a 12 persoane născute în Ucraina

142
Preşedinta Katalin Novak revocă cetăţenia ungară în cazul a 12 persoane născute în Ucraina - 1-1691310410.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a revocat cetăţenia ungară pentru 12 persoane pentru presupusa „încălcare a legilor actuale” în momentul obţinerii documentului, a informat portalul independent Mfor.hu, citat de agenţia EFE. Decizia, adoptată prin opt decrete semnate de şefa statului, afectează persoane născute în Ucraina între anii 1958 şi 2013.

Celor afectaţi - şase dintre ei sunt membri ai aceleiaşi familii - li s-au retras paşapoartele.

Presa locală leagă această măsură neobişnuită de recenta decizie a Washingtonului de a înăspri regulile pentru Ungaria în cadrul programului Visa Waiver.

Washingtonul a criticat în mod special faptul că guvernul premierului ultranaţionalist Viktor Orban a autorizat emiterea de paşapoarte ungare fără date biometrice pentru aproape un milion de persoane, marea majoritate aparţinând minorităţilor etnice maghiare din ţări precum România, Serbia, Slovacia sau Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că decizia Washingtonului, luată marţi, are legătură cu paşapoartele emise de Ungaria înainte de 2020.

Guvernul Orban este considerat cel mai fidel aliat al Moscovei din rândul ţărilor Uniunii Europene şi a criticat sancţiunile europene impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, refuzând totodată să sprijine transportul de arme către Kiev.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.182 secunde