Rușii au intrat în suburbiile din Severodonețk. Infrastructura civilă din oraș este distrusă

102
Rușii au intrat în suburbiile din Severodonețk. Infrastructura civilă din oraș este distrusă - fondrazboi96-1653923125.jpg

Articole de la același autor

Cel puțin 242 de copii au fost uciși în Ucraina și peste 400 răniți, în trei luni de război. Bilanțul a fost anunțat de procuratura generală de la Kiev, care anchetează sute de cazuri de crime de război. Cei mai mulți copii ar fi fost uciși în Donețk, acolo unde se poartă în ultima vreme lupte grele.

Volodimir Zelenski a ieșit din regiunea Kiev, pentru prima oară de la începutul invaziei. A mers în nord, la Harkov, la 60 de kilometri de granița cu Rusia. A vrut să vadă distrugerile din cel de-al doilea mare oraș ucrainean și să dea mâna cu militarii care îl apără. În același timp,
 

l-a demis pe șeful serviciului de securitate din regiune. Acesta nu ar fi lucrat pentru apărarea orașului, ci s-a gândit doar la el însuși, a explicat Zelenski, în mesajul de luni noapte. La numai câteva ore după vizita sa, în Harkov au căzut din nou bombe.

Agenția de presă rusă TASS raportează că cerealele ucrainenilor sunt transportate din Herson, pe care rușii îl ocupă acum, în Rusia.


TASS îl citează pe Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militaro-civile impuse de ruși în Herson. „Avem spațiu pentru depozitare (n.red. pentru noua recoltă) deși avem multe cereale aici. Oamenii îl scot acum parțial, fiind de acord cu cei care îl cumpără din partea rusă”, a declarat Stremousov, potrivit The Guardian.

Acesta a spus că administrația lucra la aprovizionarea cu semințe de floarea-soarelui către fabricile de procesare locale și rusești.


Ucraina a acuzat anterior Rusia că i-a furat cerealele. Cu o zi în urmă, noi imagini din satelit arată că un vas rusesc încărcat cu cereale, despre care se crede că au fost furate de la ucraineni, a ajuns în portul sirian Latakia, în a doua sa călătorie din ultimele patru săptămâni.


Un centru militar de recrutare din Crimeea a fost incendiat cu cocktailuri Molotov, chiar în ziua în care președintele Putin a promulgat legea prin care este eliminată limita superioară de vârstă pentru încorporare.
 

O persoană necunoscuă a sărit, în noaptea de 28 mai, gardul unității militare și a ajuns în fața comisariatului militar din Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea, anexată de Federația Rusă încă din 2014. Bărbatul a aruncat mai multe sticle cu substanțe inflamabile care s-au spart în gratiile de la geamurile clădirii, transmite Ucraina 24.


De la declanșarea invaziei în Ucraina și răspândirea zvonurilor privind posibila mobilizare generală în Rusia, o serie de comisariate militare, din mai multe regiuni ale Federației Ruse, au fost incendiate.

Imagini cu unități militare atacate au fost publicate pe grupurile de Telegram chiar de către cei care își exprimau revolta împotriva unei posibile mobilizări generale.


Doar în luna mai au fost cel puțin patru astfel de incidente în Rusia. Cel mai cunoscut astfel de incident a avut loc într-un oraș din centrul Rusiei cu câteva zile înainte de Ziua Victoriei, când se aștepta ca Putin să declare mobilizare generală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5952 secunde