Rușii nu mai pot folosi calea ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei

174
Rușii nu mai pot folosi calea ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei - fondrazboirusi-1660232974.jpeg

Articole de la același autor

După atacul de marți asupra unei baze aeriene ruse, aflată în spatele liniei frontului din Crimeea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei.

Separat, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson și-au reafirmat, marți, angajamentul de a sprijini Ucraina cât timp va fi necesar. SUA au anunțat că acordă încă un ajutor pentru Kiev, în valoare de 89 milioane de dolari, pentru deminarea Ucrainei, iar Rusia a ajutat Iranul să-și trimită un satelit pe orbită, în ceea ce experții se tem că reprezintă un gest prin care Moscova vrea să obțină informații de pe front. De asemenea, Kremlinul a amenințat Turcia și a spus că va demilitariza viitoarea uzină din Ucraina pentru fabricarea de drone Bayraktar.

Armata de la Kiev va elibera regiunea Herson până la finalul anului, a declarat miercuri un înalt comandat ucrainean.

„Din păcate, nu vă pot da un interval de timp sau o dată exactă. Dar vreau să le transmit oamenilor din Herson că nu va fi atât de mult pe cât se așteaptă toată lumea. Va fi rapid. În viitorul apropiat, vor vedea și auzi totul”, a spus generalul maior Dmytro Marcenko, într-un interviu acordat RBC-Ucraina, potrivit CNN.


Întrebat dacă obiectivul este eliberarea Hersonului până la sfârșitul anului, Marcenko a spus 100%, precizând că acesta este scopul pentru a pune capăt ocupației ruse în Herson și „sfârșitul fazei active a războiului”.

„Și apoi vor mai avea loc câteva operațiuni militare locale. Dar până la sfârșitul anului trebuie să încheiem faza principală a acestui război”, a adăugat el.

Marchenko a vorbit, de asemenea, despre atacurile ucrainene menite să lovească podurile peste râul Nipro care au fost folosite de forțele ruse pentru a-și aproviziona unitățile din Herson.

„Podul de la hidrocentrala Kakhovka a fost deja lovit, dar este foarte greu de distrus, pentru că acolo sunt obiective critice. Cred că, în curând, acest pod va fi atât de avariat încât rușii nu își vor mai putea transfera rezervele peste el. De îndată ce rezervele vor fi tăiate: Bine ați venit în Ucraina. Îi vom învinge și îi vom alunga”, a adăugat generalul.


Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma unui bombardament puternic al forțelor ruse asupra orașului Bahmut din regiunea Donețk, a anunțat miercuri biroul procurorului regional, într-o postare pe Facebook, relatează CNN.

Potrivit procuraturii, alte șase persoane au fost rănite de minele terestre sau au suferit răni provocate de șrapnel.

Ofensiva Moscovei în estul Ucrainei se desfășoară într-un ritm lent, iar forțele ruse au avut dificultăți, în ultima perioadă, în a câștiga teren în zonele din regiunea Donețk care înconjoară orașul Bahmut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4203 secunde