Şefa diplomaţiei germane atrage atenţia că Rusia i-ar putea folosi pe refugiaţi ca armă

168
Şefa diplomaţiei germane atrage atenţia că Rusia i-ar putea folosi pe refugiaţi ca armă - sefa-1665919182.jpg

Articole de la același autor

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atras atenţia, sâmbătă, asupra războiului hibrid dus de Rusia, care ar putea încerca să divizeze Europa favorizând un aflux de refugiaţi pe teritoriul acesteia, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Nu este vorba de un război dus doar cu armele. El se poartă de asemenea şi pe frontul energiei, iar pentru asta am găsit un răspuns”, a declarat Annalena Baerbock la congresul partidului său ecologist care are loc la Bonn, în vestul Germaniei.

Însă ea se aşteaptă ca acest război să se poarte tot mai mult şi „prin teamă şi diviziune, iar asta trebuie să evităm”.

Şefa diplomaţiei germane se teme în special de un aflux de refugiaţi proveniţi din alte ţări decât Ucraina, „deoarece acest război este hibrid şi la el participă şi alte ţări”, acuzând Serbia că a contribuit la o înmulţire masivă a migranţilor în Europa.

Statele membre ale UE reproşează Serbiei că este o poartă de intrare spre blocul comunitar pentru migranţi din Turcia, India, Tunisia, Cuba şi Burundi, care nu au nevoie de viză pentru a intra în această ţară balcanică.

Refuzând o situaţie „în care oamenii sunt folosiţi ca armă”, Germania este în contact în special cu Cehia şi Slovacia pentru a găsi soluţii împotriva acestei reactivări de facto a „rutei Balcanilor”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4966 secunde