Senatul american a adoptat bugetul, evitând paralizia serviciilor publice

99
Senatul american a adoptat bugetul, evitând paralizia serviciilor publice - 1-1711276739.jpg

Articole de la același autor

Congresul SUA a adoptat, sâmbătă, un proiect de lege menit să finanţeze guvernul federal până în septembrie şi să împiedice cea mai mare economie a lumii să intre în „shutdown”, paralizia serviciilor sale publice, relatează agenţia AFP.

Senatorii nu au aprobat proiectul de lege înainte de termenul limită de vineri la miezul nopţii, care ar fi trebuit să declanşeze închiderea. Dar aleşii au convenit în cele din urmă asupra adoptării finale a acestei legi a finanţelor de 1.200 de miliarde de dolari.

„Nu a fost uşor, dar perseverenţa noastră a meritat”, a declarat liderul democraţilor din Senatul SUA, Chuck Schumer, după ore de negocieri intense cu republicanii. „Este bine pentru americani că am ajuns la un acord”, a adăugat el, înainte de aprobarea finală a textului.

Această mică întârziere ar trebui să aibă un impact redus asupra ministerelor din SUA, care riscau să fie private de finanţare din cauza lipsei unui acord.

Mai mult decât un mare pericol pentru Statele Unite, aceste răsturnări de situaţie de ultim moment ilustrează haosul care domneşte în Congres.

În ultimul an, instituţia şi-a destituit unul dintre lideri, nu a reuşit să trimită fonduri Ucrainei şi a evitat la limită falimentul celei mai mari economii din lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2855 secunde