Separatistul catalan Carles Puigdemont s-a stabilit în sudul Franţei

84
Separatistul catalan Carles Puigdemont s-a stabilit în sudul Franţei - 1-1712475634.jpg

Articole de la același autor

Separatistul catalan Carles Puigdemont, exilat în Belgia de mai bine de şase ani pentru a scăpa de justiţia spaniolă, s-a stabilit în sudul Franţei, au indicat surse din cadrul partidului său, Juntos per Catalunya (Împreună pentru Catalonia, JxCat), transmite agenţia AFP. Puigdemont locuieşte în valea Vallespir, foarte aproape de graniţa cu Spania.

Puigdemont, care a anunţat pe 21 martie că va fi din nou candidat la alegerile regionale din 12 mai din Catalonia, intenţionează să facă campanie din această regiune de la graniţa cu Catalonia şi consideră că acest lucru este un pas preliminar către întoarcerea sa în Spania.

Aceasta va fi a treia oară când Puigdemont candidează la alegerile regionale din Catalonia de la plecarea sa în exil, în 2017. El nu a putut să îşi ocupe niciodată scaunul din cauza mandatului de arestare emis pe numele său după încercarea eşuată de secesiune a Cataloniei din 2017, pe care a condus-o în calitate de preşedinte al regiunii, şi care i-a adus un mandat de arestare din partea instanţelor spaniole, încă în vigoare.

El a spus că se va întoarce în Spania dacă ar avea şansa de a fi ales preşedinte al Cataloniei de către parlamentul regional. „Dacă există o majoritate parlamentară care mă propune drept candidat la nominalizare, cu siguranţă voi părăsi exilul în acea zi pentru a participa la sesiunea plenară a parlamentului”, a explicat Puigdemont. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9902 secunde