Carles Puigdemont şi-a anunţat candidatura la alegerile din mai, din regiunea Catalonia

70
Carles Puigdemont şi-a anunţat candidatura la alegerile din mai, din regiunea Catalonia - 1-1711100573.jpg

Articole de la același autor

Separatistul Carles Puigdemont, care se află în exil în Belgia de peste şase ani fugind de justiţia spaniolă, a transmis că va candida din nou la alegerile regionale din Catalonia, ce vor avea loc la 12 mai, informează agenţia AFP.

Puigdemont a făcut anunţul de pe teritoriul francez într-un discurs în catalană în faţa unei audienţe entuziaste la Elne, un mic oraş din Pirineii de Est, în apropiere de graniţa cu Spania, o regiune pe care a descris-o drept Catalonia de Nord.

„Am decis să candidez la următoarele alegeri pentru parlamentul catalan”, a spus el de pe un podium pe care scria „Preşedinte Carles Puigdemont”. În spatele lui, au fost plasate un steag european şi drapelul catalan în culorile sângeriu şi auriu.

Aceasta va fi a treia oară când Puigdemont candidează la alegerile regionale din Catalonia de când a plecat în exil în 2017. El nu a putut niciodată să-şi ocupe locul din cauza mandatului de arestare din partea sistemului judiciar spaniol care îl vizează de la tentativa eşuată de secesiune din Catalonia din 2017, pe care a condus-o în calitate de preşedinte al regiunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4882 secunde