Şeful executivului catalan: „Referendumul privind independenţa va deveni o realitate”

91
Şeful executivului catalan: „Referendumul privind independenţa va deveni o realitate” - 1-1711012290.jpg

Articole de la același autor

Şeful executivului catalan, Pere Aragones, a afirmat că va fi organizat, la un moment dat, un referendum legal cu privire la independenţa acestei regiuni din nord-estul Spaniei, relatează agenţia DPA. Aragones a subliniat că urmăreşte organizarea unui vot cu caracter constrângător, convenit cu guvernul central, şi că este convins că acesta va avea loc într-o bună zi.

Guvernul central de stânga de la Madrid condus de premierul Pedro Sanchez le-a promis separatiştilor o amnistie pentru toţi aşa-zişii „catalanişti” intraţi în conflict cu legea, inclusiv în timpul tentativei eşuate de secesiune din 2017. Proiectul de amnistie, adoptat pe 14 martie de deputaţii spanioli, este încă în dezbatere în parlament, urmând să fie aprobat definitiv la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, dar Sanchez continuă să excludă un referendum cu privire la independenţă.

Declarându-şi convingerea că referendumul va deveni o realitate, Aragones a amintit că multă vreme şi amnistia a fost calificată drept imposibilă de către guvernul central.

„Majoritatea catalanilor vor să decidă asupra viitorului lor, iar instituţiile spaniole i-au împiedicat până acum”, a notat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5047 secunde