Seulul îl sancţionează pe şeful spionajului nord-coreean

181
Seulul îl sancţionează pe şeful spionajului nord-coreean - seul-sanctiune-1703681706.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Sud l-a sancţionat pe şeful serviciului de informaţii nord-coreean pentru activităţi online ilegale care au urmat lansării unei rachete de către Phenian la jumătatea lui decembrie, cea mai recentă până în prezent, a anunţat miercuri într-un comunicat Ministerul de Externe de la Seul, notează AFP.

Ri Chang Ho, directorul Biroului general de recunoaştere, este acuzat de Seul că a câştigat valute străine prin activităţi online ilegale şi furt de tehnologie.

Angajamentul său a contribuit la generarea de venituri pentru regimul nord-coreean şi la procurarea de fonduri pentru activităţile sale nucleare şi legate de rachete, a precizat comunicatul.

Agenţia condusă de Ri Chang Ho este suspectată că supervizează grupurile de hacking Kimsuky, Lazarus şi Andariel, aflate deja sub sancţiuni din partea Coreei de Sud.

Pe lângă Ri, Seulul a mai sancţionat alţi şapte nord-coreeni, printre care fostul diplomat din China Yun Chol, pentru implicarea lor în comerţul cu izotopul de litiu-6, un metal folosit de sectorul nuclear şi supus sancţiunilor ONU.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3923 secunde