Coreea de Nord îşi întăreşte prezenţa militară la graniţă după lansarea unui satelit spion

1315
Coreea de Nord îşi întăreşte prezenţa militară la graniţă după lansarea unui satelit spion - 1-1700813687.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a anunţat că îşi va consolida prezenţa militară la graniţa cu Coreea de Sud, după ce a plasat pe orbită un satelit spion cu ajutorul Rusiei, potrivit Seulului, relatează agenţia AFP.

După două eşecuri, în mai şi în august, o rachetă a decolat, marţi, din Coreea de Nord şi a plasat pe orbită satelitul militar de observare „Malligyong-1”, potrivit presei oficiale nord-coreene. Seulul a confirmat că plasarea pe orbită a satelitului fost realizată cu succes.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat personal la lansarea rachetei şi a studiat deja imagini din satelit ale principalelor baze militare americane de pe insula Guam, din Oceanul Pacific.

Lansarea a avut loc cu încălcarea rezoluţiilor ONU care interzic Phenianului să folosească tehnologii de rachete balistice şi a fost condamnată de Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite şi Naţiunile Unite.

„Satelitul a fost plasat pe o traiectorie orbitală”, a declarat un oficial al Serviciului naţional de informaţii sud-coreean, în cadrul unei întâlniri cu deputaţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6552 secunde