Coreea de Nord: Kim vrea să construiască o relaţie orientată spre viitor cu Rusia

205
Coreea de Nord: Kim vrea să construiască o relaţie orientată spre viitor cu Rusia - 1-1697794066.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat, în cursul întâlnirii cu şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, că doreşte să construiască o relaţie orientată spre viitor cu Rusia, a informat agenţia oficială KCNA, scrie AFP.

Lavrov a efectuat o vizită de două zile în capitala nord-coreeană, înaintea unei posibile călătorii a preşedintelui Vladimir Putin în această ţară care sprijină Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

Kim Jong Un a afirmat că obiectivul Partidului Muncitorilor la putere şi al guvernului este „de a elabora un plan stabil, orientat spre viitor şi de mare anvergură pentru relaţiile dintre Republica Populară Democrată Coreea şi Rusia”.

Şeful diplomaţiei ruse a denunţat politica militară „periculoasă” a Statelor Unite şi a aliaţilor săi faţă de Coreea de Nord, salutând în acelaşi timp consolidarea relaţiilor dintre Moscova şi Phenian.

„La fel ca prietenii noştri nord-coreeni, suntem teribil de îngrijoraţi de intensificarea activităţilor militare ale Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud în regiune, precum şi de politicile Washingtonului”, a declarat ministrul rus într-o conferinţă de presă. În opinia sa, americanii instalează acolo „infrastructură strategică, inclusiv elemente nucleare”. „Ne opunem acestei linii neconstructive şi periculoase”, a adăugat Serghei Lavrov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6233 secunde