Coreea de Nord critică G7: „Este o rămăşiţă a Războiului Rece, ar trebui desfiinţat imediat!”

229
Coreea de Nord critică G7: „Este o rămăşiţă a Războiului Rece, ar trebui desfiinţat imediat!” - 1-1699948524.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a criticat ţările Grupului celor Şapte (G7) ca fiind o „rămăşiţă a Războiului Rece” care provoacă conflicte pentru propriile sale interese şi încalcă suveranitatea altor ţări, informează agenţia de presă de stat KCNA, citată de Reuters.

Jo Chol Su, director general al Departamentului Organizaţiilor Internaţionale la Ministerul de Externe al Phenianului, i-a condamnat pe miniştrii de externe din G7 pentru că „defăimează” exercitarea de către ţara sa a „suveranităţii legitime şi autodefensive” într-un comunicat comun după o reuniune, săptămâna trecută, la Tokyo.

Declaraţia comună a G7 a cerut pauze umanitare în războiul Israel-Hamas, a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în războiul cu Rusia şi a condamnat testele de rachete ale Coreei de Nord şi transferurile de arme către Rusia.

„G7, care a provocat şi alimentat recenta criză internaţională, spune una şi alta pentru a da vina pe state suverane independente. G7 este doar principala sursă periculoasă de distrugere a păcii şi securităţii globale şi principala piedică în calea stabilirii unei ordini internaţionale juste. G7 şi-a pierdut raţiunea de a fi, este o rămăşiţă a Războiului Rece, ar trebui desfiinţat imediat”, a spus Jo Chol Su.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4465 secunde