Phenianul a trimis militari pentru a restabili posturile de pază de la frontieră

636
Phenianul a trimis militari pentru a restabili posturile de pază de la frontieră - 1-1701076838.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a trimis trupe la frontieră pentru a restabili posturile de pază desfiinţate în cadrul unui acord încheiat cu Coreea de Sud în 2018, au transmis, luni, 27 noiembrie, reprezentanţii armatei sud-coreene, informează agenţia AFP.

Ca reacţie la lansarea de către Phenian a primului său satelit spion săptămâna trecută, guvernul de la Seul a suspendat parţial acordul dintre cele două Corei care viza aplanarea tensiunilor de la frontieră. Phenianul a abandonat însă în totalitate acordul, avertizând că nu va mai fi niciodată legat de el.

Un responsabil militar sud-coreean a precizat că Phenianul a trimis recent soldaţi şi materiale pentru a restabili posturile de pază.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că soldaţi nord-coreeni au fost văzuţi în timp ce reconstruiau posturile de pază începând de vineri şi că cele 11 posturi desfiinţate în cadrul acordului militar din 2018 urmau să fie restabilite. O fotografie publicată de armata sud-coreeană arată patru soldaţi nord-coreeni care ridicau un post de pază din lemn în zona demilitarizată care separă cele două Corei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7356 secunde