SUA: Negocierile privind plafonul datoriei fac un pas înapoi

136
SUA: Negocierile privind plafonul datoriei fac un pas înapoi - 1-1684658962.jpg

Articole de la același autor

Negocierile dintre Casa Albă şi opoziţia republicană cu privire la plafonul datoriei păreau a fi blocate, sâmbătă seara, la Washington, ambele părţi acuzându-se reciproc că blochează discuţiile, în contextul în care timpul presează pentru a evita o incapacitate de plată a Statelor Unite, notează agenţia AFP.

„Echipa republicană a pus pe masă o ofertă care era un mare pas înapoi şi conţinea un ansamblu de revendicări partizane extreme care nu ar putea fi adoptate niciodată în ambele camere ale Congresului”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, lansând un apel la „seriozitate”.

În opinia sa, responsabilii republicani aflaţi sub controlul unor apropiaţi ai lui Donald Trump sunt cei „care ameninţă să pună naţiunea noastră în incapacitate de plată pentru prima dată în istoria noastră, nu preşedintele Joe Biden şi nici responsabilii democraţi”.

Casa Albă, hotărâtă să nu-i lase pe republicani să arunce în ochii opiniei publice vina pe democraţi pentru situaţie, a trimis sâmbătă o notă redacţiilor, cu detalii ale propunerilor.

Responsabilul republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a indicat într-un tweet sâmbătă seară că acum „Casa Albă a făcut un pas înapoi în negocieri”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4894 secunde