Washingtonul promite să sprijine procesul de pace dintre Armenia şi Azerbaidjan

194
Washingtonul promite să sprijine procesul de pace dintre Armenia şi Azerbaidjan - 1-1682920395.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a promis sprijinul Statelor Unite pentru procesul de pace dintre Armenia şi Azerbaidjan în discuţii telefonice separate cu liderii lor şi a chemat la deschiderea rutei vitale către enclava disputată Nagorno-Karabah, scrie agenţia AFP.

Aceste două ţări din Caucaz s-au înfruntat militar de două ori pentru controlul Nagorno-Karabah, o regiune muntoasă populată în mare parte de armeni care s-a separat de Azerbaidjan în urmă cu trei decenii.

Duminică, în cursul discuţiei sale cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şeful diplomaţiei americane a exprimat „îngrijorarea profundă a Statelor Unite după instalarea de către Azerbaidjan a unui blocaj rutier la intrarea în coridorul Laşin care ar putea submina eforturile vizând instaurarea încrederii în procesul de pace”, a raportat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat.

Azerbaidjanul a înfiinţat săptămâna trecută un punct de control la intrarea pe această unică axă rutieră care leagă Armenia de regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

Armenia a susţinut că aceasta constituie o încălcare a armistiţiului negociat cu Azerbaidjanul.

Antony Blinken a subliniat „importanţa redeschiderii coridorului Laşin pentru vehiculele comerciale şi private cât mai curând posibil”, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8654 secunde