Ucraina vrea să schimbe numele de străzi care au legătură cu Rusia

82
Ucraina vrea să schimbe numele de străzi care au legătură cu Rusia - ucrainastrazi-1651153976.jpg

Articole de la același autor

Mai multe orașe ucrainene vor să schimbe numele de străzi și piețe care au legătură cu Rusia, în cadrul unui proces de derusificare în urma invaziei Moscovei, relatează Reuters.

La o zi după ce un uriaș monument din epoca sovietică, ce trebuia să simbolizeze prietenia dintre Rusia și Ucraina, a fost demontat la Kiev, consiliul capitalei ucrainene a anunțat că a întocmit o listă cu 467 de străzi și piețe care ar putea fi redenumite.

Printre acestea sunt și o piață centrală numită după Lev Tolstoi și o stradă numită Lacul Baikal. O șosea care poartă numele Minsk, capitala aliatului apropiat al Rusiei, Belarus, a fost, de asemenea, pusă pe listă.

De când Ucraina și-a declarat independența, în 1991, numele unor orașe au fost schimbate pentru a șterge moștenirea sovietică. Unii oficiali doresc acum să elimine și numele scriitorilor, poeților și lanțurilor muntoase din Rusia.

Igor Terehov, primarul orașului Harkov, a spus că, după ce se va încheia războiul, va depune un proiect de lege la consiliul orășenesc pentru a redenumi străzile și piețele cu nume afiliate Rusiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6185 secunde