UE respinge schema de plată în ruble propusă de Gazprom

83
UE respinge schema de plată în ruble propusă de Gazprom - uegazprom-1651582973.jpg
Comisia Europeană respinge categoric schema propusă de Moscova pentru plata gazului rusesc. Anunţul a venit luni seară de la comisarul pentru energie, Kadri Simson, la finalul întâlnirii miniştrilor de resort din Uniunea Europeană. Folosirea schemei propuse de Moscova pentru plata în ruble a gazului rusesc ar încălca sancţiunile impuse de Uniunea Europeană contra Rusiei, a spus comisarul european pentru energie.


Schema propusă de Moscova prevede deschiderea unor conturi speciale la Gazprombank pentru clienții străini. Companiile europene ar fi trebuit să transfere valută în aceste conturi, pentru gazul rusesc achiziționat, iar banca rusească să convertească apoi plata în ruble.


„Plăţile în ruble reprezintă o încălcare clară a sancţiunilor. Plata în ruble prin intermediul mecanismului de conversie gestionat de autoritățile publice ruse și al unui al doilea cont deschis la Gazprombank reprezintă o încălcare a sancțiunilor și nu poate fi acceptată. Statele membre şi companiile nu trebuie să-şi facă vreo iluzie că se pot baza pe buna-credinţă a Gazprom şi a regimului din Rusia în această privinţă”, a declarat Kadri Simson, comisarul european pentru energie.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6039 secunde