Uniunea Europeană se teme de un colaps al Tunisiei

142
Uniunea Europeană se teme de un colaps al Tunisiei - 1-1679385001.jpg
Uniunea Europeană este îngrijorată de deteriorarea situaţiei politice şi economice din Tunisia şi se teme de un colaps al ţării, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, citat de agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Situaţia din Tunisia este foarte periculoasă”, a avertizat el la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE la Bruxelles.

„Dacă Tunisia se prăbuşeşte, asta riscă să provoace fluxuri migratorii spre UE şi să antreneze o instabilitate în regiunea MENA. Dorim să evităm această situaţie”, a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă.

Miniştrii au cerut Belgiei şi Portugaliei să trimită reprezentanţi în misiune în Tunisia cu scopul de a efectua „o evaluare a situaţiei pentru a permite UE să-şi orienteze măsurile”, a precizat el.

„Uniunea Europeană nu poate ajuta o ţară incapabilă să semneze un acord cu Fondul Monetar Internaţional. Preşedintele Kais Saied trebuie să semneze cu FMI şi să pună în aplicare acordul, altfel situaţia va fi foarte gravă pentru Tunisia”, a insistat şeful diplomaţiei europene.

Preşedintele Saied şi-a arogat puteri depline cu începere de la 25 iulie 2021 şi a arestat numeroase personalităţi. Principalele partide de opoziţie denunţă o „derivă autoritară” care afectează negativ tânăra democraţie apărută de pe urma primei revolte din Primăvara Arabă în 2011. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4562 secunde