Von der Leyen şi Al Sisi, de acord cu definirea unui orizont politic bazat pe soluţia cu două state

334
Von der Leyen şi Al Sisi, de acord cu definirea unui orizont politic bazat pe soluţia cu două state - von-der-1700411853.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele egiptean, Abdel Fattah al Sisi, au convenit, sâmbătă, să definească un orizont politic bazat pe o soluţie cu două state pentru a pune capăt crizei umanitare din Fâşia Gaza, în contextul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, transmite agenţia AFP.

„Am discutat despre criza umanitară în curs în Gaza cu preşedintele Sissi, am mulţumit Egiptului pentru rolul său în furnizarea şi facilitarea transportului de ajutor umanitar către palestinienii vulnerabili. Suntem de acord asupra principiului de a nu deplasa forţat palestinienii şi asupra unui orizont politic bazat pe o soluţie cu două state”, a declarat şefa executivului european la încheierea unei întâlniri cu şeful statului egiptean, la Cairo.

Preşedinta Comisiei Europene s-a deplasat apoi în Sinai, a anunţat într-un comunicat guvernatorul acestei regiuni frontaliere cu Israel şi Fâşia Gaza.

„Preşedinta Comisiei a ajuns pe aeroportul din Al-Arish, ea se va deplasa la punctul de trecere Rafah, va inspecta ajutorul umanitar şi îi va vizita pe palestinienii răniţi în spitalele din această regiune din estul Egiptului”, potrivit aceleiaşi surse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5403 secunde