Zelenski a decis să retragă soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume

84
Zelenski a decis să retragă soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume - zelenskiretragere-1646752854.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis marţi să retragă forţele de menţinere a păcii ucrainene din toate misiunile de pe mapamond pentru ca acestea să se alăture eforturilor de apărare a ţării împotriva ofensivei militare ruse.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram decretul prin care preşedintele ucrainean dispune această măsură.

„Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume. Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului”, a explicat legislativul de la Kiev, citat de Agerpres. Acest decret nu a fost publicat încă pe site-ul oficial al preşedinţiei ucrainene, remarca marţi dimineaţă Ukrainska Pravda.

Potrivit paginii de internet a Reprezentanţei permanente a Ucrainei la ONU, ţara contribuie la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992.

„Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii, militari cu pregătire înaltă, din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse”, a indicat pe pagina sa de Facebook adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Sibiga.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5805 secunde