10 elevi ai Liceului "Ovidius" vor pleca în America, cu sprijinul Primăriei Constanța

486
1
10 elevi ai Liceului

Articole de la același autor

Consacrată pentru tema inovativă pe care o propune milioanelor de elevi din lumea întreagă, competiția NASA-NSS Space Settlement Contest a atras atenția și elevilor constănțeni, care au câștigat, de-a lungul anilor, cu stațiile lor spațiale circumterestre, numeroase premii, mulți, însă, rămânând să tânjească după… răsplată, și anume un drum în Statele Unite ale Americii.

Iată că celor mai recenți câștigători ai acestei competiții, elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa, le-a surâs norocul.

Daniela Atanasov, Marian-Sorin Butnărașu, Elissa-Andreea Culea, Briana-Alexia Dumitrache, Miruna-Maria Farcaș, Maria-Tatiana Iatan, Andrei-Florin Lazarovici, Alexandra Maican, Tiana-Maria Preda, Maria Veronesi (clasa a X-a), coordonați de profesorul de fizică Cristinel Maga, au obținut Premiul I la secțiunea de competiție seniori, clasa a X-a, Large Group. Numele lor se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 29 aprilie, a Consiliului Local Municipal Constanța, urmând ca prin proiectul de hotărâre 202/20.04.2022 să fie supusă la vot „acordarea unor premii bănești în valoare de 15.000 lei net/elev și a unei diplome de merit”. De asemenea, și prof. Cristinel Maga va fi răsplătit pentru eforturile sale.

Mai trebuie spus că elevii constănțeni au avut ca temă proiectarea unei stații spațiale circumterestre, cu un anumit număr de locuitori „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului, care să poată conviețui pe această stație, proiectul câștigător purtând numele „Lepidopterra”. Cei 10 elevi au primit ca premiu invitația de a participa la International Space Development Conference, programată la Arlington, Virginia/SUA.

Alți patru elevi ai aceluiași liceu ar dori să primească premiul

În luna martie 2020, chiar în debutul pandemiei de Covid-19, o altă echipă de elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius" din Constanța - Selin Asan, Amalia Tătaru, Alexandru Bardi și Arkan Omer, coordonați de profesorul de fizică Cristinel Maga, alături de colaboratoarele de proiect Rusanda Maga și Mihaela Cășărică - obținea la competiția anuală NASA-NSS Space Settlement Contest 2020 premiul II, la secțiunea de competiție juniori, pentru clasa a VII-a, small group. Proiectul câștigător a fost declarat "SS Andromeda", prilej cu care cei patru elevi au primit ca premiu o invitație de a participa la 2020 International Space Development Conference, programată pentru perioada 28-30 mai în Dallas, Texas.

Dar cum pandemia a anulat deplasările, cei patru elevi nu au mai reușit să ajungă în Dallas pentru a-și primi premiul. Și ei, precum colegii lor care beneficiază de sprijinul Primăriei Constanța, ar dori să-și împlinească acest frumos vis. Și poate cu ajutorul comunității constănțene ar reuși să se alăture colegilor pentru a forma echipa care va reprezenta Constanța la NASA.



Comentează știrea

Mihai
29 aprilie 2022
Sunt si alti castigatori la NASA!

Buna ziua, felicitari tuturor copiilor pentru premii. Dar articolul este incomplet. Exista inca o echipa ,tot de la Liceul Ovidius , care a castigat premiul 3 la NASA-NSS Space Settlement Contest in anul 2021 cu proiectul "Yggdrasil" ( Albadi Matei, Andrei Bianca, Antoniu Vlad, Balcan Alexandru, Costache Neculai Valentin, Cristea Antonio Radu, Frigea Andreea, Gligan Sergiu Iulian, Pătrașcu Ariana, Tanasă Robert Sebastian) . Ar fi frumos sa completati articolul, astfel incat sa fie mentionati ,ajutati si recompensati toti elevii castigatori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7592 secunde