Daniela Vlădescu, un nou mandat la conducerea Teatrului "Oleg Danovski". "Ne dorim să onorăm publicul care ne-a stat tot timpul alături"

1270
1
Daniela Vlădescu, un nou mandat la conducerea Teatrului

Articole de la același autor

Zilele acestea, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” s-a lucrat susținut la premiera ce urmează să aibă loc duminică, 19 iunie, de la ora 19.00 – opereta „Țara Surâsului”, de Franz Lehar, ale cărei scenografie și costume sunt semnate de Daniela Vlădescu, director la un nou mandat, reînnoit de Ministerul Culturii pentru încă cinci ani.



În urmă cu 16 ani, soprana Daniela Vlădescu primea aprobarea primului său contract de management pentru Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, prin semnătura președintelui Consiliului Județean Constanța de la acea vreme - Nicușor Daniel Constantinescu. Același personaj care, în 2010, avea să aducă Opera în colaps, odată cu decizia comasării instituțiilor de cultură.

La primul său mandat, Daniela Vlădescu își propunea diversificarea ofertei culturale a teatrului, promovarea concurenței în domeniul ofertei culturale, dar și promovarea excelenței, experimentului și inovației, creșterea competenței profesionale a personalului artistic și tehnic-administrativ, perspectiva integrării europene ș.a.m.d.

La 16 ani distanță, soprana bucureșteană, în urma evaluării activității sale de către Ministerul Culturii, pe ultimii cinci ani, a fost apreciată cu nota 9,80, primind un nou mandat de cinci ani.

Pentru că nu poate fi vorba de un început, ci mai degrabă de o continuare a proiectelor demarate, gândurile sopranei Daniela Vlădescu sunt la fel de pacifiste: „Nu doresc altceva decât să-mi fac datoria în liniște! Să supraviețuim, să mergem mai departe, să ne înțelegem între noi, să aducem bucurie acestui oraș și onoare, să onorăm publicul care ne-a stat tot timpul alături și să ne facem datoria, așa cum i-am obișnuit, cu premiere luminoase, cu profesionalism. Nu pot să schimb nimic din toți anii care au trecut, dar mi-aș dori să avem o situație favorabilă salariaților a bugetării. Recunosc că anul acesta este pentru prima dată când teatrul nostru nu s-a văicărit că moare în luna aprilie. Pentru că, an de an, în luna aprilie rămâneam fără posibilitatea de a plăti colaboratorii permanenți, fără de care noi nu putem funcționa. Este pentru prima dată când, fiind la final de stagiune, privim cu încredere în viitor că vom mai avea realizări, vom mai avea venituri proprii și sperăm, fără să mai sâcâim ministerul, să ajungem la capătul anului și cu premiere, și cu activități”, a declarat directorul Teatrului „Oleg Danovski”, adăugând că instituția ar avea nevoie de mult mai multe posturi.

Vă reamintim că premiera operetei romantice în trei acte „Țara surâsului” va avea loc duminică, 19 iunie, ora 19.00, avându-i ca soliști pe Răzvan Săraru / Doru Iftene, Laura Eftimie / Mihaela Ionescu, Georgiana Medeleanu / Iulia Stănei, Adrian Pîrlea / Mircea Găvan, Daiana Gavrilescu, Marius Turtoi / Ionuț Boancheș, Cristian Caragea / Aurelian Ghițoi, Iulian Bratu / Laurențiu Severin, Gabriela Dobre, Ștefan Lepădatu / Octavian Minea, Elena Vîjorel Veronica Răceală, Raluca Dărăban Garofița Gâdei, Marian Irimia.



Comentează știrea

PSD
18 iunie 2022
Nebunie

Exista comentarii dar se șterg pentru ca spun adevarul!

Pagina a fost generata in 0.5423 secunde