Decizia IȘJ Constanța, din ziua fără apă în școli, a stârnit REVOLTA PĂRINȚILOR

3485
4
Decizia IȘJ Constanța, din ziua fără apă în școli, a stârnit REVOLTA PĂRINȚILOR - clasagoala-1663745874.jpg

Articole de la același autor

Anunțată de aproape o săptămână, sistarea furnizării apei potabile în marea majoritate a cartierelor din municipiul Constanța a determinat conducerile unor unități de învățământ să ia decizia suspendării cursurilor în ziua de 21 septembrie, pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, în special a celor mici, toaletele fiind considerate focare de infecție în atare condiții.

 

Însă, târziu în noaptea de marți, 20 septembrie, învățătoarele și diriginții au fost anunțați să transmită părinților că decizia consiliilor de administrație ale unor școli nu a fost aprobată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și că elevii trebuie să se prezinte la cursuri miercuri, 21 septembrie.

Moment în care s-au aprins spiritele, iar părinții au răbufnit, revoltați de această „bâlbâială” managerială. „S-a gândit cineva că noi ne-am învoit de la serviciu, ca să putem sta acasă cu copiii?”. „Cine crede că o să-mi trimit copilul într-un focar de hepatită?”. „La ISJ Constanța deciziile se iau peste noapte, ca la Parlament?”. „Copilul meu are modelaj mâine, cum să poată ține ore fără apă?”. „Asta-i oră să anunți părinții că s-a suspendat suspendarea?”.

Conform noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar cursurile se pot suspenda cu prezență fizică „la nivelul unor formațiuni de studiu – grupe/clase din cadrul unității de învățământ, precum și la nivelul unității de învățământ – la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației”.

Alte școli au hotărât să treacă în online cursurile, dar „generalul” a transmis presei că „au fost confuzii în comunicarea inițială a directorilor unităților de învățământ, dar li s-a pus în vedere faptul că activitățile on-line nu mai sunt posibile în afara perioadei de stare de alertă. Școala respectivă este una dintre cele care a crezut că poate organiza cursuri on-line. Sunt convins că va reveni rapid asupra hotărârii, așa cum s-au lămurit și celelalte”.

 

Modificări în stil… pompieristic

Dar iată mesajul transmis presei de ISJ Constanța: „Conform adresei RAJA SA Constanța, mâine, 21.09.2022, și în primele ore ale zilei de 22.09.2022 va fi afectată activitatea unor unități de învățământ din Municipiul Constanța și din localități limitrofe (Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord, Techirghiol), ca urmare a efectuării unor lucrări la rețelele de distribuție a apei.

În urma centralizării informațiilor transmise către Inspectoratul Școlar Județean Constanța de către directori, 49 de unități de învățământ aflate în zonele în care se vor efectua aceste lucrări au luat măsuri precum:

- asigurarea rezervelor de apă necesare;

- reducerea programului școlar.

O singură unitate de învățământ nu a reușit, până la acest moment, să ia măsurile necesare, urmând să transmită hotărârea Consiliului de administrație cu privire la organizarea activității în perioada mai sus menționată.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța ne-a solicitat să transmitem către toate unitățile de învățământ afectate de întreruperea furnizării apei măsuri precum:

- copii și elevii să fie anunțați să vină în unitățile de învățământ cu sticle individuale de apă potabilă;

- astăzi, 20.09.2022, să se intensifice măsurile de curățenie, spălare și dezinfecție a tuturor spațiilor;

- efectuarea strictă și corectă a triajului epidemiologic”.

Totodată, inspectorul general a anunțat că durata orelor de curs și a pauzelor a fost modificată, în sensul diminuării intervalului de timp afectat, pentru ziua respectivă.

În condițiile în care inspectoratul a fost anunțat încă de pe data de 19 septembrie de conducerile școlilor afectate, e firesc ca părinții să se întrebe de ce „răzgândirea” s-a produs atât de târziu? Mai mult, sunt factori temeinici care au determinat directorii să ia această hotărâre. Spre exemplu, la Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, nu numai elevii instituției au fost anunțați de suspendarea cursurilor, dar și cei cazați în căminul Liceului de Marină au primit următorul anunț: „Ca  urmare  a  sistării  furnizării  apei  reci  începând  de  marți,  20  septembrie,  ora  22,  până  joi,  22 septembrie,  ora  10,  toți  elevii  cazați  în  internatul  Liceului de  Marină  pleacă  acasă - eventual  până duminică”. Pentru ca, mai apoi, să se revină asupra anunțului, cu precizarea că cei care au plecat acasă vor avea absențele motivate.

Evident că miercuri, 21 septembrie, în unitățile de învățământ care au luat decizia suspendării cursurilor clasele au fost mai mult goale, pentru că asemenea modificări nu se anunță peste noapte, în stil pompieristic. Totuși, școala nu este armată, să răspundă la comenzi!

Comentează știrea

Damocles
21 septembrie 2022
Stress

Lasati-l in pace pe D-nul Sorin, este extrem de stresat, pe 29.09 se judeca acordul de recunoastere a vinovatiei prietenului Faliboga intr-un caz de coruptie la ISJ!

Damocles II
21 septembrie 2022
Dublu stress

Stresul este cu atat mai mare cu cat acordul de recunoastere al prietenei Cabrancea, in acelasi caz, a fost respns de judecatori ieri si sunt sanse ca doamna in cauza sa ”ciripeasca” la procurori

Ocular
21 septembrie 2022
In goana dupa

Prin iarna, cred, pe A2, gonea fericit un jeep sofat de Cabrantea care il avea pe scaunul din dreapta chiar pe el, pe imaculatul Sorinel M. Pe bancheta din spate mi s-a parut ca ar mai fi un personaj dar nu pot spune cu certitudine ca ar fi fost insasi Lori Pizzi!

Gigi Stan
22 septembrie 2022
Scoli inchise

Titlul este de tot rahatul. Dupa ce citesti te lamuresti ca de fapt parintii s-au revoltat impotriva celor de la IJScolar, care nu au aprobat masurile corecte luate de directori, de intrerupere a cursurilor. Adicavtaman pe dos. Astave o politica sau sunteti dusi cu capul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.543 secunde