Informatica, o materie transformată în pasiune, care i-a adus marele premiu lui Mario Penu

9985
Informatica, o materie transformată în pasiune, care i-a adus marele premiu lui Mario Penu - x-premiu-robotica-1702976072.jpg

Articole de la același autor

Elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, Mario Penu a participat la Concursul național de robotică „NEXTLAB.TECH”, ediția 2023, prilej cu care a atins performanța câștigării Premiului I în cadrul probei „Robotica creativă”.

Inovativul său robot, capabil să atingă performanța unui frigider, fără poluarea compresorului, făcându-l, în același timp, portabil, a impresionat juriul nu doar prin designul  inovator, ci și prin funcționalitatea și performanțele lui, după cum informează prof. Veronica Hagi, consilier de imagine al școlii.

Cea care a stârnit pasiunea adolescentului constănțean pentru robotică a fost profesoara de informatică a acestuia, Andreea Negoiță, care a declarat: „În calitate de profesor, nu există bucurie mai mare decât să asist la dezvoltarea și reușitele elevilor mei, iar Mario este un exemplu minunat pe care îl avem în Școala «Gh. Țițeica». Mario m-a uimit încă din primele ore de informatică, iar victoria sa recenta la Concursul național de robotică nu face decât să îmi confirme faptul că informatica nu este doar o materie școlară pentru el, ci pasiunea care îl motivează să exploreze și să inoveze. Felicitări, Mario, pentru toate realizările tale și pentru că ai transformat fiecare moment de învățare într-o aventură captivantă”.

De la robotul MIRO prezentat la orele de informatică la reușita de la finalul acestui an a fost un drum greu, dar plăcut deoarece totul este făcut cu pasiune, cu motivarea de a reuși și ambiția de a fi foarte bun în acest domeniu. Apreciind sprijinul oferit de profesori și familia sa, tânărul a exprimat dorința de a continua să aducă în viitor contribuții semnificative în domeniul tehnologiei și roboticii.

„Este o onoare pentru școala noastră să aibă elevi atât de creativi precum Mario. Limitele fanteziei adolescenților nu există, de fapt, iar succesul acesta este speranța că viitorul nostru, al tuturor, este pe mâini bune. Felicitări din toată inima, Mario!”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, profesor dr. Marinica Târziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4468 secunde