Vestigiile antice din Marea Neagră pot fi vizitate cu ghizi-scafandri

210
Vestigiile antice din Marea Neagră pot fi vizitate cu ghizi-scafandri - vestigiimare-1657466121.jpg
Proiectul cultural „Vestigii subacvatice 2022” a născut un interes extrem de mare în rândul constănțenilor și turiștilor, după cum informează biroul de presă al Primăriei Constanța.

Încă de la primul anunț, sute de persoane și-au exprimat intenția să participe. „Înscrierile au mers mult mai bine decât ne așteptam. Am fost impresionați de numărul mare al celor care ne-au sunat și bucuroși pentru că le-am putut oferi clipe minunate, pe care suntem siguri că nu le vor uita niciodată. Mulți dintre ei ne-au spus că nu se așteptau să vadă vestigii antice în Marea Neagră. Ne-au mai spus ceva: că este cea mai frumoasă amintire pe care au avut-o vreodată la mare. Și că vor să se întoarcă”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Într-adevăr, cei care participă la proiect pot vedea vestigii ale zonei de est a cetății antice Tomis, aflate în prezent sub apele Mării Negre, în zona Cazino Constanța.

Acestea se află la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri și nu mai departe de 500 de metri de mal. Scufundările se fac în zilele de lucru ale săptămânii, până pe 5 august, dar primele săptămâni sunt deja ocupate.

Înscrieri, în limita locurilor disponibile, se pot face pe pagina de Facebook a proiectului sau la tel. 0721/905.334, între orele 10.00 și 20.00. Scufundările se fac împreună cu ghizi-scafandri arheologi, iar vizitele sunt inofensive pentru situl arheologic. Vestigiile se pot observa de la o distanță de minimum un metru.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 167.500 lei, din care 150.000 lei finanțare și 17.500 lei contribuție proprie a beneficiarului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6388 secunde