Polițiștii cer mai mulți bani: 500 de lei/zi dacă asigură permanența de la domiciliu, 1.000 de lei dacă vin la muncă în weekend!

51101
Deficitul de personal din Poliție este din ce în ce mai grav, motiv pentru care la nivelul unităților este, de obicei, un singur criminalist, nevoit să fie mereu la dispoziția colegilor, judiciariștii fac permanența de acasă deși nu există cadru legal pentru așa ceva, iar mascații sunt planificați și la patrulare. Până la remedierea problemelor, sindicaliștii cer ca polițiștii să fie plătiți în plus: 500 de lei pentru 8 ore – asigurarea grupei operative de la domiciliu și 1.000 de lei dacă asigură grupa operativă la sfârșit de săptămână!







Sindicaliștii de la nivelul Poliției s-au întâlnit, recent, cu noul ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Scopul întrunirii a fost de a-i prezenta ministrului „o listă detaliată cu revendicări care privesc drepturile financiare, profesionale și sociale ale tuturor angajaților și pensionarilor din Ministerul Afacerilor Interne”.

„Între altele, i-am solicitat imperativ noului ministru să dispună măsuri, conform competențelor, și să intervină la Guvern, în calitate de viceprim-ministru, pentru emiterea unei OUG prin care să ni se acorde restanțele salariale cuvenite încă din ianuarie 2022 (inclusiv actualizarea compensației pentru chirie la valoarea actuală a pieței, nu la anul 2009). Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile financiare ale polițiștilor, personalului contractual și personalului militar din cadrul MAI, noul ministru a achiesat la propunerea asupra căreia se convenise și cu Guvernul anterior, astfel încât acordarea acestora, în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară - care, de regulă, are loc în trim. III al fiecărui an”, a precizat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC)



Totodată, atât ministrului Predoiu, cât și premierului Marcel Ciolacu le-a fost transmisă o scrisoare oficială în care au fost incluse toate revendicările pe care le-au făcut sindicaliștii de-a lungul timpului și care au rămas, până în prezent, fără rezolvare.

Deficitul de personal, cea mai gravă problemă a Poliției

Se impune remarcată, printre revendicări, solicitarea polițiștilor de a fi plătiți suplimentar pentru faptul că prestează activități pentru 2 – 3 oameni sau chiar mai bine, din cauza deficitului de personal.

„Deficitul de personal este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă în prezent polițiștii și personalul contractual din MAI, problemă care generează la rândul său o multitudine de neajunsuri cu impact grav asupra bunei funcționări a instituției pe care o conduceți în prezent. Pentru fiecare indicator lipsă, un polițist/personal contractual activ este nevoit să depună eforturi suplimentare (de cele mai multe ori neplătite) pentru a asigura o funcționare la limită a instituției. De exemplu, polițiile orășenești au un singur criminalist, care stă non-stop la dispoziția structurii, polițiștii judiciariști care asigură, fără remunerare, evenimentele de la domiciliu deși nu există cadru legal în acest sens, luptătorii SAS care sunt planificați ilegal la grupe operative pentru a asigura nevoile instituției, în ceea ce privește permanența serviciului polițienesc, nu a polițistului. Până la acoperirea deficitului, vă solicităm să aplicați soluția identificată de Guvern la familia ocupațională Sănătate – 500 de lei /8 ore asigurarea grupei operative de la domiciliu și 1.000 de lei grupa operativă asigurată în zilele de sâmbătă, duminică sau zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează”, se stipulează în scrisoarea transmisă guvernanților. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8611 secunde