România, pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Vezi pe ce loc se află Constanța

190
România, pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Vezi pe ce loc se află Constanța - 7621550mediafaxfotoalexnicodim1-1685272892.jpg
România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.


România se află în fruntea clasamentului în Europa la cele mai multe accidente produse zilnic.
În 2022 s-au produs, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma acestor accidente, în fiecare zi, au decedat, în medie, patru români. Cele mai multe s-au produs în București, apoi în județele Iași, Cluj. Constanța se află pe locul patru la județele cu număr mare de accidente rutiere, urmată de Suceava și Mures.


Cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere, în România, s-au înregistrat pe raza județelor Bacău, Dolj și Prahova. Cele mai mult accidente rutiere produse în Romania au avut loc pe timpul zilei, 73% dintre ele, și 87% din totalul lor, pe carosabil uscat. Acest lucru demonstrează că România mai stă prost la încă două capitole, la infrastructură și educație rutieră. România este, astfel, pe primul loc în două clasamente în Europa, cele mai multe accidente produse zilnic și cele mai proaste drumuri, care contribuie direct la numărul ridicat de accidente.


Cele mai sigure drumuri din Europa sunt în Suedia, unde în urma accidentelor rutiere se înregistrează 18 decese la un milion de locuitori, iar în Romania, comparativ cu Suedia, vorbim de un număr mult mai mare, 93 de decese la un milion de locuitori. Suedia este urmată în clasamentul celor mai bune drumuri de Danemarca, Germania și Irlanda.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4276 secunde