LIVE TEXT / Bani publici cheltuiți greșit. Cum comentează Felicia Ovanesian achizițiile de la două grădinițe

1207

Articole de la același autor

La această oră, în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ are loc o conferință de presă la care participă administratorul public al orașului, Felicia Ovanesian.
Se discută despre problema unor grădinițe care au beneficiat de echipamente care nu sunt necesare. La „Mugurel” si „Amicii”, ambele aflate în reabilitare, au fost cumpărate echipamente pentru hotel, nu pentru grădinițe. Sunt prea mari și unele dintre ele inutile, motiv pentru care sunt depozitate pe hol. S-ar părea că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Grădinița „Mugurel” nu este redeschisă măcar parțial.


Felicia Ovanesian: "Nu am informații despre povestea celor 2 grădinițe. Cred că este un proiect mai vechi. Vă promit că mă documentez. Vă promit că invit fosta administrație care să vă răspundă la întrebări. Cazul va fi identificat. Au fost niște cheltuieli. Dar, eu nu știu nimic. Se pare că echipamentele care au fost achiziționate nu sunt în regulă. Ele au fost achiziționate conform caietului de sarcini. Este posibil să fie achiziții inutile. Am auzit și eu că există o mașină de spălat pahare. Este o problema, intr= adevăr. Sunt doua variante de unde se identifică culpa. Ori la cel care a elaborat caietul de sarcini, ori la prestatorul procedurii de achiziții. Prestatorul, când vede acel caiet, trebuie să analizeze ce i se cere".




Monica Poptile, director Direcția Generală de Asistență Socială Constanța: "O echipă s-a deplasat la sediul doamnei. S-a realizat o anchetă socială și având în vedere vârsta înaintată a doamnei s-a propus instituționalizarea intr-un cămin pentru persoane vârstnice. Orice internare presupune consimțământul persoanei în cauză. Purtând discuții, aceasta și-a exprimat acordul pentru a fi adusă în cămin. Legea stabilește că se întocmește un dosar care pe lângă documentele necesare, mai trebuie mai multe adeverințe de la spit. A doua zi asistenții sociali au luat legătura cu asistentul social din cadrul spitalului de urgență și pentru că batrâna să nu fie pusă în pericol a fost transportată cu ambulanța la spital. I s-au întocmit actele medicale, a fost condusă cu ambulanța înapoi la domiciliu, iar asistențți noștri au stabilit că aceasta să fie apoi adusă în cămin. La momentul în care colegii mei au ajuns să o preia pe acea doamnă, ea s-a răzgândit în contextul în care mai erau și alte persoane prezente. Noi nu putem lua pe nimeni cu forța. Noi nu ne reproșam nimic în ceea ce privește angajații noștri de la DGAS".


Bătrâna nu beneficia de apă curentă. Monica Poptila susține că doamna era în evidență, doar că nu s-a intervenit până acum în niciun moment.


Felicia Ovanesian: "Poate că s-a greșit. Pădure fără uscături nu există. Acum cu toții știm că bătrânii sunt de multe ori dificili și speriați. Îmi cer eu scuze pentru ce s-a întâmplat. Chiar nu înțelegeți că noi i-am oferit bătrânei o facilitate? Nu o putea lua nimeni cu forța. Am inteles că în cadrul DGAS există un psiholog angajat, dar acesta nu a fost acolo. Sunt foarte mulți bătrâni care nu au tot ce le trebuie. Dacă nu a solicitat ajutor, cum să fie ajutată? Personal, nu sunt de acord cu astfel de comportamente ale unor funcționari publici. Vom lua măsuri atât în ceea ce privește situația doamnei, cât și în ceea ce îi priveste pe funcționarii publici".


Liviu Popa, director Termoficare Constanța: "S-a făcut o strategie municipală de încălzire a populației pentru următorii 20 de ani. S-au accesat cele 50 de milioane, suma maximă, pentru modernizarea rețelei de transport căldură. Prima etapă a depășit 50 la sută din implementare, etapa a doua a fost scoasă la licitație, a fost adjudecat acest proiect și vor începe lucrările în jur de 1 aprilie. Magistrala care este oprită, care a înregistrat zilele trecute un număr de avarii, este pe aliniamentul de la CET Palas până în Tomis Nord, pe Dezrobirii. Toată capacitatea noastră este axată pe menținerea acestor magistrale în funcțiune. După mai multe ore de lucru continuu, la umplerea din CET Palas, apar alte avarii care ne dau peste cap toate comunicatele pe care le transmitem. Nu se poate face o încărcare intr-o instalație veche. Starea de coroziune a conductelor vechi este atât de mare, încât orice presiune determină apariția unor noi avarii".








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0616 secunde