Pădurea Comorova se află în continuare în pericol. "Se va comite un nou masacru ecologic"

827

Articole de la același autor

Problema Pădurii Comorova este una extrem de sensibilă. Formaţiunea USR Mangalia se zbate de multă vreme pentru a salva această pădure, mai exact, pentru a opri defrişările masive care au loc acolo. Preşedintele USR Mangalia, care, mai nou, este şi consilier judeţean, Semiran Abdurefi, face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Pădurea Comorova să nu dispară. Acesteia i s-a alăturat şi senatorul USR din Constanţa, Remus Negoi.

„Primarul din Mangalia nu se lasă până când nu va rade tot ce a mai rămas din Pădurea Comorova, pentru a hrăni rechinii imobiliari.

Membrii USR Constanța, senatorul Remus Negoi și consilierul județean Semiran Abdurefi au participat la dezbaterea publică organizată de Primăria Mangalia pe marginea aprobării proiectului de hotărâre privind registrul spaţiilor verzi din Mangalia şi staţiuni. Din partea Primăriei au participat doar trei angajați, iar documentaţia pe care administraţia locală a pus-o la dispoziţia cetăţenilor în privinţa Registrului este una ce nu acoperă decât un mic procent al spaţiilor verzi reale”, au transmis reprezentanţii USR Constanţa.


Semiran Abdurefi îi acuză pe consilierii locali din Mangalia şi implicit pe primarul Cristian Radu că nu fac nimic pentru salvarea acestei păduri.


„Este pe cale să se comită un nou masacru ecologic, dar şi o mare ilegalitate în ceea ce priveşte domeniul privat din Pădurea Comorova. Concret, angajaţii primăriei prezenţi la dezbatere au recunoscut că nu ar exista un cadastru pe porţiunea respectivă şi că, astfel, aceasta nu va fi inclusă în Registrul Spaţiilor Verzi. Drept consecinţă, hectarele de pădure din proprietatea privată a Mangaliei vor putea fi parcelate, vândute şi exploatate de rechinii imobiliari, aşa cum se întâmplă, deja, de ceva vreme. Prin votul consilierilor obedienţi ai primarului Cristian Radu, pădurea lăsată moştenire locuitorilor oraşului de către Regele Carol I ar ajunge în mâinile lacome ale constructorilor de imobile mamut, amplasate în ultima oază de verdeaţă pe care o are litoralul”, a declarat preşedintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi.

La rândul lui, Remus Negoi a dat asigurări că va merge până în „pânzele albe” pentru a salva această pădure, chiar dacă acest lucru nu este posibil în viitorul apropiat.


„La Mangalia se comite o mare ilegalitate ce este ascunsă de autorităţi în spatele unui document care acoperă doar o mică parte din spaţiile verzi existente. Nici primarul, dar nici viceprimarul sau vreun consilier local al puterii PNL nu au participat la dezbatere. Am înțeles că primarul nu participă niciodată la ședințele de Consiliu Local, darămite la o dezbatere publică. Doar nu se coboară el atât de jos. Intenția Primăriei Mangalia este clară: liber la construcții în porțiunea din Pădurea Comorova ce nu va apărea în Registrul Spațiilor Verzi. Dar lucrurile nu vor rămâne așa”, a spus şi senatorul Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.652 secunde