Beneficiile neașteptate pe care le poate avea pâinea cu maia
271
Articole de la același autor
Boala Parkinson ar putea avea originea în intestin
05 Septembrie 2023
Fructele în exces pot dăuna. Iată care este porția corectă
10 Octombrie 2023
Iată de ce uleiul de pește este foarte benefic pentru creier
19 Octombrie 2023
Medicamentele care nu trebuie să lipsească din sertarul de acasă
31 Octombrie 2023
Trigliceridele, valori normale și afecțiuni posibile
13 Octombrie 2023
Nu este recomandat să beți apă din sticle de plastic!
10 Octombrie 2023
Pâinea cu maia are diverse efecte benefice pentru sănătate, datorită nutrienților și ingredientelor specifice. Pâinea cu maia este obținută
printr-un proces de fermentare care folosește lactobacillaceae sălbatice și drojdie. Gustul său ușor acru și proprietățile de conservare o fac delicioasă și hrănitoare.
Coacerea pâinii cu aluat a devenit tot mai populară în ultimul timp. Oamenii o apreciază nu numai pentru gustul său unic și textura sa, ci și pentru beneficiile reale pentru sănătate. Pâinea cu aluat este foarte recomandată de către medicii specialiști în comparație cu alternativele convenționale de pâine, găsită în magazinele alimentare, în special în ceea ce privește sănătatea digestivă. Pâinea cu maia este, în esență, un aliment dospit sau, mai exact, care conține agenți de creștere. Totuși, ceea ce o deosebește este folosirea unui starter în locul drojdiei de panificație obișnuite. Starterul de aluat este o cultură vie de microbi, cum ar fi bacteriile lactice și drojdia sălbatică. Acestea sunt cultivate din făina din care este făcută pâinea și din aerul cu care vine în contact. În momentul în care se amestecă cu făină, apă și sare pentru a face pâinea, starterul de aluat provoacă fermentarea naturală a făinei din aluat. Acest proces ajută la descompunerea unor proteine găsite în făină, inclusiv glutenul.
Potrivit specialiștilor, pâinea cu aluat este o sursă bogată de nutrienți sănătoși. Conține proteine, fibre, fier, seleniu, mangan, cupru și o serie de vitamine B, precum B12, folat, tiamină, niacină și riboflavină.
printr-un proces de fermentare care folosește lactobacillaceae sălbatice și drojdie. Gustul său ușor acru și proprietățile de conservare o fac delicioasă și hrănitoare.
Coacerea pâinii cu aluat a devenit tot mai populară în ultimul timp. Oamenii o apreciază nu numai pentru gustul său unic și textura sa, ci și pentru beneficiile reale pentru sănătate. Pâinea cu aluat este foarte recomandată de către medicii specialiști în comparație cu alternativele convenționale de pâine, găsită în magazinele alimentare, în special în ceea ce privește sănătatea digestivă. Pâinea cu maia este, în esență, un aliment dospit sau, mai exact, care conține agenți de creștere. Totuși, ceea ce o deosebește este folosirea unui starter în locul drojdiei de panificație obișnuite. Starterul de aluat este o cultură vie de microbi, cum ar fi bacteriile lactice și drojdia sălbatică. Acestea sunt cultivate din făina din care este făcută pâinea și din aerul cu care vine în contact. În momentul în care se amestecă cu făină, apă și sare pentru a face pâinea, starterul de aluat provoacă fermentarea naturală a făinei din aluat. Acest proces ajută la descompunerea unor proteine găsite în făină, inclusiv glutenul.
Potrivit specialiștilor, pâinea cu aluat este o sursă bogată de nutrienți sănătoși. Conține proteine, fibre, fier, seleniu, mangan, cupru și o serie de vitamine B, precum B12, folat, tiamină, niacină și riboflavină.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 22 Octombrie 2023
Duminică, 24 Septembrie 2023
Joi, 17 August 2023
Joi, 17 August 2023
Luni, 31 Iulie 2023
Joi, 06 Iulie 2023
Luni, 26 Iunie 2023
Marţi, 20 Iunie 2023
Joi, 15 Iunie 2023
Marţi, 13 Iunie 2023