Beneficiile neașteptate pe care le poate avea pâinea cu maia

271
Beneficiile neașteptate pe care le poate avea pâinea cu maia - paine-1698762504.jpg

Articole de la același autor

Pâinea cu maia are diverse efecte benefice pentru sănătate, datorită nutrienților și ingredientelor specifice. Pâinea cu maia este obținută

printr-un proces de fermentare care folosește lactobacillaceae sălbatice și drojdie. Gustul său ușor acru și proprietățile de conservare o fac delicioasă și hrănitoare.

Coacerea pâinii cu aluat a devenit tot mai populară în ultimul timp. Oamenii o apreciază nu numai pentru gustul său unic și textura sa, ci și pentru beneficiile reale pentru sănătate. Pâinea cu aluat este foarte recomandată de către medicii specialiști în comparație cu alternativele convenționale de pâine, găsită în magazinele alimentare, în special în ceea ce privește sănătatea digestivă. Pâinea cu maia este, în esență, un aliment dospit sau, mai exact, care conține agenți de creștere. Totuși, ceea ce o deosebește este folosirea unui starter în locul drojdiei de panificație obișnuite. Starterul de aluat este o cultură vie de microbi, cum ar fi bacteriile lactice și drojdia sălbatică. Acestea sunt cultivate din făina din care este făcută pâinea și din aerul cu care vine în contact. În momentul în care se amestecă cu făină, apă și sare pentru a face pâinea, starterul de aluat provoacă fermentarea naturală a făinei din aluat. Acest proces ajută la descompunerea unor proteine găsite în făină, inclusiv glutenul.

Potrivit specialiștilor, pâinea cu aluat este o sursă bogată de nutrienți sănătoși. Conține proteine, fibre, fier, seleniu, mangan, cupru și o serie de vitamine B, precum B12, folat, tiamină, niacină și riboflavină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3575 secunde