Gastrostomia, indicată pacienților care se confruntă cu dificultăți de înghițire

109
Gastrostomia, indicată pacienților care se confruntă cu dificultăți de înghițire - gastrostomie-1692965343.jpg

Articole de la același autor

Gastrostomia este o procedură chirurgicală care implică crearea unei deschideri în stomac pentru a facilita hrănirea pacienților care nu pot consuma alimente pe cale orală, benefică, în special, pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum cancerul, tulburările neurologice sau alte probleme de sănătate care le afectează capacitatea de a mânca în mod fiziologic. Medicii spun că tuburile de gastrostomie sunt utilizate în mod obișnuit pentru pacienți care se confruntă cu dificultăți de înghițire sau care au nevoie de suport nutrițional prelungit special. Totodată, este important de menționat faptul că decizia de plasare a unei gastrostome nu este una standardizată, ci este adaptată pentru a îndeplini condițiile și cerințele medicale specifice ale fiecărui pacient.

Scopul procedurii, în esență, este de a oferi o cale alternativă pentru aportul nutrițional al unei persoane atunci când hrănirea pe cale orală devine dificilă sau nu este suficientă pentru necesarul acesteia.

Aceste metode minim invazive au devenit larg acceptate ca practică standard, oferind numeroase avantaje, în comparație cu procedurile tradiționale, care presupuneau o operație în câmp deschis la nivel abdominal, inclusiv un grad redus de invazivitate și timpi de recuperare mai reduși. Practic, prin intermediul atașării unei sonde de gastrostomie, pacienții pot primi elementele nutritive direct în stomac, fără a se baza exclusiv pe aportul oral. Atenţie, însă! Viața cu o sondă de gastrostomie necesită ajustări, dar cu îngrijire adecvată și respectarea recomandărilor medicului, aceasta poate deveni o normalitate a vieții de zi cu zi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde