Mărarul este indicat femeilor gravide și celor care alăptează

308
Mărarul este indicat femeilor gravide și celor care alăptează - marar-1702208055.jpg

Articole de la același autor

Apreciată ca plantă aromatică, mărarul este și un important remediu natural, datorită proprietăților sale binefăcătoare. Pentru a prepara infuzia, adăugați într-o cană cu apă fierbinte o linguriță de semințe de mărar uscate și zdrobite. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de zece minute, după care strecurați și consumați până la trei căni pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă. Dintre indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim: sterilitate feminină, hipoplazie mamară,

menopauză prematură, digestie dificilă, balonare, spasme digestive, insomnie, hemoroizi, anorexie, colici, afecțiuni ale inimii, afecțiuni ale căilor urinare, senzație de vomă, elimină apa în exces din organism etc.

Trebuie precizat că, datorită conținutului mare de vitamine și minerale (potasiu, fosfor, sulf, calciu, magneziu, retinol, niacină, acid ascorbic, fier, cupru, vitamina B3, vitamina C, flavonoide, uleiuri volatile, fitoestrogeni şi fitonutrienți), mărarul are o sumedenie de proprietăți terapeutice, care mai de care mai variate. Totodată, consumul de mărar este mai mult decât indicat femeilor gravide și celor care alăptează, spre deosebire de pătrunjel, deoarece îmbunătățește calitatea laptelui. Totodată, fiind un bun calmant al durerilor abdominale, având efect antispastic și eliminând excesul de gaze din abdomen, poate preveni apariția colicilor la nou-născuți. De asemenea, mestecat în stare proaspătă, el elimină halena, împrospătează respirația și calmează durerile ușoare de dinți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3601 secunde